ABD'de  3 kasım’da ki seçimlerde Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden'ın, 7 ay önceki bir röportajda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin, "Onu darbeyle değil seçimle devireceğim" sözleri yeniden tartışma konusu oldu.

Biden’ in açıklamalarına tepkiler çığ gibi büyüdü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Ünal, "Bununla ilgili gerekli tepkiyi önce muhalefet göstermeli" diyerek, 

"Biden'in açıklaması bir itiraf niteliğindedir. Özellikle Amerika'daki bazı merkezlerin Türkiye'ye dönük hamlelerini, yaptırım zorlamalarını,fonlanan medya kuruluşlarını açığa çıkaran, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinde hangi sınamalardan geçtiğini ortaya koyan bir itiraftır." ifadelerinde bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın açıklamalarına ilişkin twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sandığın gücüne inanıyoruz. Darbeye nasıl cevap verilir, en son 15 Temmuz'dan biliyoruz" ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli ise Biden'ın açıklamalarına ilişkin, "Bugüne kadar darbelerin müdahalelerin krizlerin terör eylemlerinin ve demokrasi karşıtı arayışların gerisinde kimlerin olduğu tescillenmiştir." ifadelerini kullandı.

Biden’ in sözlerine muhalefet partilerinden de karşılık geldi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Biden’ın röportajının tekrar gündeme getirilmesine 7 aydır tepki vermediler, neden şimdi tepki veriyorlar?" diye sordu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Bizim demokrasi ve özgürlük mücadelemiz, hiçbir emperyalist himmete muhtaç değildir" dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak, "Biz siyaseti okyanusun ötesinin çıkarları için değil, milletimizin çıkarları için yaparız" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, şunları söyledi:

"Memlekette hem iktidar olmaya hem de iktidar olduktan sonra Türk Devleti’ni ve aziz milletimizi her türlü kirli hesaba karşı koruyabilecek birikime, tecrübeye ve ahlâka sahibiz."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise isim vermeden şöyle dedi:

"Bu ülkede kimin iktidar olup, kimin iktidardan gideceğine sadece millet karar verir!.. Biz millet iradesinin dışında hiçbir gücü tanımayız!"

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,

“Joe Biden'in 7 ay evvel söyledikleri tekrardan bir biçimde gündem oldu. Demokrasimizin yegane güç kaynağı halkımızın iradesidir. Siyasi partilerin bundan başka bir desteğe ihtiyacı yoktur” dedi.