Konu ile ilgili olarak İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, 4 Temmuz 2017’de, saat 10.00 sıralarında, Dulkadiroğlu İlçesi, Çınarlı, Seyrantepe, Haydarhöyük, ve Çiğli Mahallelerinde eş zamanlı olarak farklı noktalarda anız yangını çıktı.

Yangının geniş bir alana yayılması ve yerleşim alanlarına sıçrama gösterme eğilimine karşı, Merkez, Karacasu, Narlı, Sütçü İmam, Binevler, Tavşantepe, Barbaros ve Şekerdere Gruplarından 45 personel, 13 arazöz ile yangına müdahale etti.

Rüzgarlı havanın etkisiyle Haydarhöyük ve Seyrantepe Mahallelerine 20 metre mesafeye kadar yaklaşan alevler, Orman İtfaiyesi’nden 3 araç ile Büyükşehir Fen İşleri Dairesi’nden, Çevre Koruma Kontrol Dairesi ve KASKİ’den araçlarından alınan destek ve itfaiye erlerinin özverili çalışması ile 4 saati aşan bir çalışma sonucunda söndürülebildi.

Yangının yayılma riskini göz önünde bulunduran Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Haydarhöyük Mahallesi’ni geçici olarak boşalttı. Kahramanmaraş-Gaziantep Karayolunda ise, aşırı dumandan görüş mesafesinin kaybolması sebebiyle kısa süre trafik durdu.

Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder, ‘’Aynı anda ve çok geniş bir alanda kasten çıkarılan bu anız yangınları sebebiyle dört mahallemiz adeta felaketin eşiğinden döndü. Rüzgarın şiddeti çalışmamızı zorlaştırdı. Personelimizin ve araçlarımızın önemli bir bölümünü bölgeye sevk ettik. Şehrin diğer tarafında benzer bir durum olsaydı yahut bir fabrika yangını çıksaydı, yangınları çıkaranların biraz da bunları düşünmesi gerekiyor. Allah korudu. İlgili kişileri sorumlu davranmaya davet ediyorum’’ dedi.