Bahçeli'nin konuşmalarından bazı notlar şöyle:

Isparta her şeyin en güzeline layıktır, Isparta giderek büyüyp gelişerek büyük bir şehir olma gayretindedir. Sizlere yakışan budur. Isparta büyüdükçe bizler mutlu oluyoruz. Bize göre belediyecilik bir gönül ve aşk işidir. Hissetmek, paylaşmak ister belediyecilik. Yorulmak, yarı yolda bırakmak bizim belediyecilik ilkelerimiz arasında yoktur. Ayırmak, dışlamak bize uzak kavramlardır. Belediyecilik ufkumuz kısa menzilli değildir. Belediyecilik faaliyetlerinin temelinde insan olmalıdır. İnsanımızın mutsuz olduğu yerde biz mutluluk bulamayız. Yüzlerde tebessüm yerine keder varsa gönül rahatlığıyla yaşayamayız. Sizlerin derdi derdimiz, sorunu sorunumuzdur. Bizim belediyecilik anlayışımızda sevgiyle sorunlara odaklanmak vardır. Emanetiniz emin ellerdedir.

"Milletimiz hain emelleri yerle bir etti"

Ispartalı'nın evlerini gül bahçesine çevirmek bizimdir. Dileklerinizi karşılıksız bırakmamak için çalışacağız. Isparta Türkiye'nin umududur. Isparta hoşgörü abidesidir. Isparta, dayanışma ruhuyla da örnektir. Kıymetli Ispartalılar, Türkiye uzun yıllardan bu yana terörizm tehditi altında. Bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar boş durmuyorlar. Türk'ün karşısına doğrudan çıkmaya cesaret edemeyenler, hesaplarını terör örgütleri üzerinden görmeye çalışıyorlar. Sakarya'da ezdiklerimiz, İzmir'den denize döktüklerimiz bugün PKK, DHKP-C, FETÖ vasıtasıyla geçmişte yapamadıklarını yapabileceklerini zannediyorlar. Dün başaramadılar, bugün de başaramayacaklar. 15 Temmuz'da FETÖ'nün hain darbe girişimcileri, büyük Türk milletini esaret altına alabileceğini sanmışlardır. Milletin azim ve kararı hain emelleri yerle bir etmiştir. Sözde müttefiklerimiz, terör örgütlerini kollayıp koruyor.

"Hükümetin yanındayız"

Suriye ve Irak'tan kaynaklanan olaylar milli varlığımızı tehlikeye atmaktadır. Barzani'nin 25 Eylül referandumunun ara istasyonudur. 25 EYlül'de sözde Kürdistan'ın provası yapılacaktır. Buna da izin verilmemelidir. Muhtemel Kürdistan referandumu engellenmezse ülkemiz komplonun hedefi olacaktır. PKK, PYD'yi meşrulaştırmak için Rakka'ya kadar uzanmıştır. İdlib üzerinden yeni ve vahşi bir hesap uygulanmaya çalışılmaktadır. İdlib engeli aşılırsa Akdeniz'e açılmak mümkün olacaktır. Türkiye'nin toprak bütünlüğü de bozulmak istenecektir. Irak ve Suriye'yi uygun kıvama getirdiğini sananlar Türkiye'yi aynı kıvama getirmek istemektedir. Suriye ve Irak'taki soydaşlarımızın sesine sessiz kalanlar mezhep ayrımcılığını da kışkırtmaktadır. FETÖ'nün başı da Amerika'da korunmaktadır. Almanya da Türkiye düşmanlığı yapmaktadır. Almanya, PKK'yı da yıllardan bu yana beslemektedir. Merkel ve bazı çevrelerde Türkiye düşmanlığı yapılıyor. Almanya'nın iki yüzlü davranışı, kendi yaptığında normal karşılanmaktadır. Bu yanlıştır, dostlukla bağdaşmamaktadır. Dayanışma ruhunu canlı tutmalıyız. Birlikte durmazsak dalga dalga üstümüze gelecekler. Türk milletinin tarihi varlık haklarını korkusuzca savunuyoruz. Konu vatandır, devlettir, millettir. Yapay anlaşmazlıklarla geçireceğimiz zaman yoktur. Bizim için önce devletimiz ve ülkemiz gelir. Kendisini gizli tutmaya çalışan düşmanlarla mücadele ediyoruz. Bu mücadelede devletin de hükümetin de yanındayız, yardımcısıyız. Aziz vatanımızı korumak durumundayız. Gerek siyasi, gerekse toplumsal düzeyde birlikte hareket etmemiz zaruridir. MHP'nin tespitlerinin haklılığı ortadadır. Sadece elimizi değil gövde ve benliğimizi taşın altına koyan bir irade gösteriyoruz. Bu duruşumuza kulp takmak için tetikte bekleyenler çoktur. Biz aciz, pısırık, korkak bir hareket değiliz. Aksini düşünenin alnını karışlar, heveslerini kursaklarında bırakırız. Kerkük, Musul, Bosna özetle tüm İslam nabzının attığı her yer için ayaktayız. Mazlumlarun gül sedasıyız, mağdurların nefesi, tüm İslam ülküsünün sevdalısıyız. Türkiye'nin düşmeyecek son kalesiyiz. Amacımız Türkiye'nin birliğidir. Derdimiz Türk milletinin beraberlik içinde kardeşçe yaşamasıdır. Malazgirt'te, Kocatepe'de zafere ulaştıysak bugün de aynısını yapacağız.