Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe'de gerçekleştirilen 101 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni'nde konuştu. 

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

"Bugün olduğu gibi bundan sonra da ülkemize yönelen her terör tehdidini aynı kararlılıkla bertaraf edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

"Terörle iş birliği yapan, terör örgütlerini destekleyen ülkelere sormak istiyorum: Teröre arka çıkarak bütün insanlığın geleceğini tehlike altına attığınızı düşünemiyor musunuz? Sizler böylesine tutarsız ve sorumsuz hareket ederken bilesiniz ki Türkiye olarak biz teröre karşı kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz."

"78 ilimiz doğalgaza kavuştu"

"2002'de 6 ilimiz doğalgaz ile tanışmıştı, 16 yıl aradan sonra 78 ilimiz doğalgaz ile buluştu. 3 ilimiz de bu yıl içinde doğalgaza kavuşacak. Böylece doğalgaz olmayan ilimiz kalmayacak. 400'ün üzerinde ilçe ve beldede doğalgaz mevcut. Nüfusumuzun yüzde 77'si artık doğalgaz kullanıyor."

"TANAP bu sene içinde tamamlanacak"

"Enerji kaynağını çeşitlendirmek için projeler gerçekleştiriyoruz. TANAP'ı bu sene içerisinde tamamlayacağız. Türkmen gazının da bu projenin parçası olması için çalışmalarımız devam ediyor."

"3. nükleer santral için çalışmalar devam ediyor"

"Rusya ile Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi ve Japonya ile Nükleer Güç santrali Projesi anlaşmalarını yaptık. 3. nükleer santral projesini de hayata geçirmek için bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor."