Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde 24 Haziran 2018'de yapılacak erken seçime ilişkin açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

24 Haziran 2018 Pazar günü Cumhurbaşklanı milletvekili ve muhtar seçimleri yapılacak. Ülkemize milletimize hayırlı olsun.

16 Nisan 2017'de yapılan halk oylamasıyla parlamenter sistem değiştirilmiş ve halkımızın kabul oylarıyla Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi anayasamızda yerini almıştır. Bu anayasa değişikliğinnden sonra bazı madddeler hemen yürürlüğe girdi, bazıları ise yapılan seçimlerden sonra yürürlüğe girmesi öngörülmüştür. Aradaki zaman içerisinde 2 yılı aşkın süre içeresinde 3 Kasım'da seçimlerin yapılması yönünde partiler tarafından irade beyan edilmesine rağmen seçimlerin erkene alınması yönündeki beklenti azalmamış artmaya devam etmiştir.

Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu gelişmeler dolayısıyla böyle bir karar alındı.

Fiili durumun anayasa ile uygun hale gelmesini beklemekte ve umut etmektedir. Sürenin bu şekilde devam etmesi ülkemizin karşı karşıya bulunduğu güvenlik sorunları da buna dahil olduğunda böyle bir karar alınma yoluna gidilmiştir.

"Ülkenin geleceği şahsımın geleceğinden önemlidir"

Seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bazen şu soruyu da soranlar oluyor 'son başbakan olarak 16 ay daha süreniz var neden erken seçime gidiyorsunuz' . Ülkenin geleceği şahsımın geleceğinden çok daha önemlidir.