Boşanma davalarında çoğu zaman erkeklerin kendilerini mağdur hissettiği nafaka ödemeyle ilgili, hukuk açısından örnek oluşturacak bir karara imza atıldı.

Diyarbakır'da yaşanan olayda 50 yıllık çift, bir süre önce ayrıldı. 78 yaşındaki kadın, eşini terk ederek çocuklarının yanına taşındı.

KOCASI NAFAKA DAVASI AÇTI

Maddi geliri olmadığı için mağdur olduğunu iddia eden koca, nafaka davası açtı.

Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, örnek teşkil edecek bir karara imza attı.

AYRILDIĞI KOCASINA NAFAKA ÖDEYECEK

Davada kadının durumunun maddi yönden daha iyi olması nedeniyle, ayrıldığı eşine her ay 300 TL nafaka ödemesi gerektiğine karar verildi.

Kadının istinaf talebi de reddedildi.

AVUKAT DENİZ: "İLLA KADINA ÖDENECEK DEĞİL"

CNN Türk'e konuşan Avukat Mehmet Bülent Deniz, "Nafaka ödenmesi konusunda illa erkek kadına nafaka ödeyecek diye bir durum söz konusu değil. Aile mahkemesi hakimi sorumluluklarını yerine getirmeyen eşin bu sorumlulukları yerine getirmesi için karar verebilir" dedi.

"DURUMU İYİ OLMAYAN ERKEK DE TALEP EDEBİLİR"

Avukat Deniz, "Kadının erkeğe nafaka ödemesi gibi bir karar söz konusu. Bu medeni yasanın 175. maddesi gereğince mümkün olan bir durum. Maddi olarak zor duruma düşen kişi, diğer taraftan yoksulluk nafakası talep edebillir. O davada erkeğin herhangi bir geliri yok. Boşanan kadının ise maddi imkanları daha fazla olduğu için mahkeme kadının erkeğe nafaka ödemesine karar vermiş" diye konuştu.