Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları;

FETÖ Makedonya'yla da ilişkilerimizi zehirlemeye çalışıyor.

MÜNBİÇ'TEKİ PATLAMA

Teröre ve terörün her türlüsüne karşıyız. Terör örgütleriyle de mücadele etme konusunda kararlıyız. ABD'nin 5 güvenlikle ilgili asker ya da sözleşmeli güvenlik personelinin öldüğünü biliyoruz ama diğer şahıslar hakkında teyit edilmiş bilgiler yok. Terör Suriye'de başından beri var. Terör örgütleri bizim kararlılığımızı da etkilememeli, aldığımız kararları da etkilememelidir diye düşünüyorum.

SURİYE'DE GÜVENLİ BÖLGE: ABD İLE KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Trump'ın bahsettiği güvenli bölge konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Suriye krizinin başından bu yana dile getirdiği bir konu. ABD tarafı ile görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Güvenli bölge Suriye'nin kuzeyinde istikrar için önemli. İstikrar, Suriyeliler'in dönmesi, terörle mücadelede önemli. ABD ile görüşmeye devam edeceğiz.

PATRIOT ALIMI

ABD'den gelen heyetlerin tekliflerini aldık. Bizim için önemli alan ne zaman teslim edileceği. S-400'leri aldık ama daha fazlasına ihtiyacımız var. Teslim süresi ve fiyat önemli.

Türkiye olarak savunma sanayiinde ortak üretime ve teknoloji transferine önem veriyoruz.

Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov'un konuşmasından satır başları;

Makedonya teröre karşı savaşta Türkiye'nin yanında yer alıyor. İli ülke arasında ekonomik iş birliğinin daha da artırılması gerektiğini düşünüyorum.