Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkez'de partisinin milletvekillerine verilen iftar programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 26. dönemini oluşturan sizler tarihi görevi başarıyla yerine getirmiş milletvekillerisiniz. İçinizde daha önceki dönemlerde de görev yapan arkadaşlarım da var. Fakat 26. dönemin bir başka olduğunu onlar da kabul edeceklerdir. Herşeyden önce bu dönemin başlangıcı çok farklı oldu. Benim gözümde 26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi, I. Meclis'ten sonraki ikinci kurucu meclistir.

7 Haziran seçimlerinin ardından oluşan 25. dönem meclisi kendi içinden bir hükümet çıkaramadı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı olarak Anayasadan aldığımız yetkiyi kullanarak tarihimizde ilk defa seçimlerin yenilenmesini sağladık. 1 Kasım seçimlerinin ardından sizler istikrarın ve güvenin sembolleri olarak göreve başladınız. Türkiye çukur eylemleriyle envayi çeşit terör örgütünün saldırılarıyla mücadele ederken tüm gücünüzle ve vakarınızla ülkemizin devletimizin yanında yer aldınız. Yaklaşık 7 ay sonra AK Parti genel başkanının dolayısıyla başbakanın değiştirdiği bir süreci hep birlikte yaşadık. Bu demokratik nöbet değişikliğini herkese örnek olacak bir dirayetle sizler gerçekleştirdiniz.

"Milli iradeyi temsil için Meclis'e koşarak darbecileri şaşırttınız"

FETÖ ihanet çetesinin gerçekleştirdiği 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde milli iradenin temsilcisi olan sizlerde hedef alındınız. İhanet girişiminin anlaşılmasıyla halkın namuslarınıza tevdi ettiği milli iradeyi temsil için Meclis'e koşarak darbecileri şaşıttınız. Öyle şaşırdılar ki üzerinize bomba yağdıracak kadar muvazeneyi kaybettiler. Buna rağmen sokakları darbecilere dar eden milletimizin vekaletine halel getirmeyerek sonuna kadar direndiniz ve başardınız. 

"Terör örgütlerine tarihlerinin en büyük dabelerini vurduk"

Darbe girişimini milletimizle birlikte bastırdıktan sonra ülkemizi terör örgütlerinin tehditlerinden koruyacak tedbirleri hep birlikte aldık ve uyguladık. Herkesin Türkiye'nin bu darbenin altından nasıl kalkacağını düşündüğü bir dönemde Fırat Kalkanı Harekatı ile sınırlarımızı taciz eden DEAŞ'a Suriye'deki en büyük darbeyi birlikte vurduk. Yaklaşık 3 bin DEAŞ militanını yok ettiğimiz bu operasyonun ardından 2 bin kilometrekarelik alanı güvenli hale getirerek. 160 bin Suriyeli kardeşimizin evlerine dönmelerini sağladık. Yurt içinde de terör örgütlerine tarihlerinin en büyük darbelerini yine bu dönemde vurduk.

Sadece Afrin'de bugün itibarıyla 4464 terörist etkisiz hale getirildi. Bunun yanında Kuzey Irak'ta 403 terörist etkisiz hale getirildi. Yurt içinde 350 terörist etkisiz hale getirildi. Şu söylediklerim bu operasyonlar başladığı günden bu güne yani 5 ay içerisinde yaklaşık yapılan operasyonlar. Sadece darbecilerin ve teröristlerin başını ezmekle kalmadık. Türkiye'yi yeni bir yönetim sistemine kavuşturacak adımları da birlikte attık. Bunun için gereken anayasa değişikliğini tüm provokatif çabalara rağmen kararlılıkla genel kuruldan geçirip milletimizin onayına sundunuz. Bu süreçte mecliste ortaya koyduğunuz birlik, beraberlik, dayanışma gerçekten takdire şayandı. 16 Nisan halk oylaması için yurdumuzun her köşesinde canla başla birlikte çalıştık. Hamdolsun milletimizin desteğini alarak bu tarihi değişimi hayata geçirdik.