Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Güney Kore'nin başkenti Seul'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın gündeminde seçim vardı, 24 Haziran için "yeni bir kırılma noktası olacak" dedi.

Seçim demokratik bir yarıştır, kendine güvenen herkes bu yarışta yer alabilir. 24 Haziran Türkiye için yeni bir dönem, yeni bir kırılma noktası olacak. Diğer adayların hedefini bilmiyorum. Ama bizim hedefimiz çok büyük. Daha güçlü, daha müreffeh ve daha özgür bir Türkiye’ye yürümekte kararlıyız."

"Milletimiz bunların oyununa gelmeyecektir"

Muhalefetin 4 partili ittifakı hakkında ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Miletimiz bunların oyununa gelmeyecektir" yorumunu yaptı. 

"Bunlar ülkeye bir şey kazandırma gayreti içinde değiller. Cumhurbaşkanı adayını dahi bunca zamandır belirleyememiş olmaları bunların ne denli başarısız olduklarını gösteriyor. Milletimiz, bunların oyununa gelmeyecektir. Cumhur İttifakı’nın adayı belli. Onların parlamentoda da umdukları sonucu alabileceklerine inanmıyorum. Araştırmalara göre Cumhur İttifakı, açık ara önde."

“Abdullah Gül konusunda beni konuşturmayın”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aday olmaması da soruldu.

"Beni bu konuda hiç konuşturtmayın, açıklama yapmama gerek yok. Neyin ne olduğunu herkes iyi biliyor"

"Lafla peynir gemisi yürümüyor"

Hükümetin 24 milyar liralık ekonomi paketi de konuşuldu. "Emekliye bayram ikramiyesi"nin CHP'nin önerisi olduğu yönündeki iddialarına "Lafla peynir gemisi yürümüyor" yanıtını verdi. 

"Bugüne kadar o hangi hayırlı adımı atabilmiş ki bu konunun onunla bir alakası olsun. Genel müdürken SGK'yı batırdı. Biz ise sağlıkta köklü reformların ardından Türkiye'yi şehir hastaneleri ile tanıştırıyoruz. Beşincisini cumartesi Kayseri'de açacağız. Yüzü varsa gelsin Kılıçdaroğlu da görsün. Lafla peynir gemisi yürümüyor."

"Seçimlere herkes saygı göstermeli"

Erdoğan bazı Avrupa ülkelerinde seçim kampanyalarına karşı çıkarılan zorluklara tepki gösterdi, buluşma için Bosna’yı adres gösterdi.

"Bunu daha önceki seçimlerde gördük. Elbette demokratik bir tutum değildir. Seçimlere, kampanyalara herkes saygı göstermeli. Biz de oralarda yaşayan vatandaşlarımızla Bosna Hersek’te buluşmayı tercih ettik. 9- 10 bin kişilik bir katılım beklediğimiz o toplantıya inşallah ben de gideceğim."

"Türkiye şu anda kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan kredi derecelendirme kuruluşu Standard &Poor’s'un “Türkiye’nin ekonomik görünümü durağan” yorumuna da tepki gösterdi.

"Bunlara artık alıştık. Bunların bu kararları her zaman siyasidir, politiktir. Seçim öncesinde yine böyle bir adım attılar. Seçimden sonra bunlar bu yanlış kararı geri almak, yine geri adım atmak zorunda kalacaklardır. Türkiye şu anda kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Tüm göstergelerin iyi olduğu bir ortamda birilerinin not düşürmesinin bir anlamı yok."

Cumhurbaşkanı, BDDK'nın yerli derecelendirme kuruluşu üzerinde çalıştığını da sözlerine ekledi.