Diyarbakır'da 10 bin çocuk yaz tatilinde sporla buluştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle 5-18 yaşındaki çocukların yaz tatilini spor yaparak değerlendirmesi için, futbol, basketbol, yüzme, kort tenisi, tekvando, kick boks, halk oyunları ve atletizm gibi 13 farklı branşta kurs düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait tesislerde açılan kurslar, çocuklardan büyük ilgi gördü. Kurslara yaklaşık 10 bin çocuk kayıt yaptırırken, kursiyerlere ücretsiz servis imkanı sağlanıp, spor malzemeleri dağıtılıyor.

Kurslar tamamlandığında belirlenecek yetenekli öğrencilerden belediye bünyesinde her branşta takım oluşturulması planlanıyor.

- "En büyük hayalim basketbolcu olmak"

Hocalarının basketbol öğrenmesi konusunda kendisine çok yardımcı olduğunu dile getiren Alay, "Topun nasıl tutulacağından gereken tüm teknik bilgiye kadar her şeyi öğreniyoruz. Burada sıkılmak mümkün değil. En büyük hayalim basketbolcu olmak. Bu imkanı sağladığı için belediyeye teşekkür ediyorum. Bu kurs olmasaydı spor hayalimden uzaklaşabilirdim." dedi.

- "Artık rahat yüzebiliyorum"

Yüzme kursuna katılan Yağmur Özaltaş, Diyarbakır'ın çok sıcak olduğunu, bu nedenle yüzme kursuna katıldığını dile getirdi.

Kursların düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti anlatan Yağmur, bu imkanın her yıl sağlanmasını istediklerini aktardı.

Yağmur Özaltaş, "Tatilimi burada arkadaşlarımla eğlenerek geçiriyorum. Sudan korkuyordum ama hocalar sayesinde korkuyu atlattım. Artık rahat yüzebiliyorum." diye konuştu.

Sidar Alakuş da aldığı eğitim ile yüzmeyi öğrendiğini anlattı.

Kursta arkadaşlarıyla çok güzel vakit geçirdiğini ifade eden Sidar, "Tatile gidemiyoruz ama burada yüzüyoruz. Diyarbakır çok sıcak ama burada serinleyebiliyoruz." şeklinde konuştu.

- "Bu öğrencileri maçlara götüreceğiz"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü İbrahim Ertaş, düzenledikleri kurslara ilginin yüksek olduğunu söyledi.

Belediyeye ait servis araçlarıyla evlerinden alınarak kursun düzenlendiği tesise getirilen çocukların kurs bitiminde yine evlerine bırakıldığını belirten Ertaş, 2017-2018 eğitim öğretim dönemi başlayıncaya kadar kursların devam edeceğini dile getirdi.

Ertaş, kurslar sona erdiğinde öğrenciler arasında yetenekli olanların belirleneceğini vurgulayarak, "Her branşta takım oluşturarak, belediye bünyesinde bu öğrencileri maçlara götüreceğiz. Amacımız, çocuklarımızı uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan koruyup, internetin olumsuz etkilerinden uzak tutarak, sporla iyi birey olarak yetiştirmektir." ifadelerini kullandı.

Sporun çocukların eğitim ve öğretimine sunacağı katkıya değinen Ertaş, çocukların yaz tatilini sokakta geçirmek yerine kurslar sayesinde sporla değerlendirdiğini kaydetti.

Diyarbakır'da yaz aylarında hava sıcaklığındaki artış nedeniyle serinlemek isteyen çocukların parklardaki havuzlara veya Dicle Nehri'ne girmeyi tercih ettiğini anlatan Ertaş, boğulma vakalarının önüne geçilmesi için açtıkları yüzme kursuna da bin 500 çocuğun katıldığını bildirdi.

Ertaş, yetenekli çocuklardan altyapıyı oluşturduktan sonra Türkiye geneli yapılacak müsabakalarda elde edilecek derecelerin öğrencilere, TEOG ve üniversite sınavında ek puan da sağlayacağını sözlerine ekledi.