Akademi dünyasını sarsan Osmangazi Üniversitesi katliamının kurbanları Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak ve Arş. Gör. Yasir Armağan için cenaze töreni düzenlendi. Tıp Fakültesi hastanesinde otopsi işlemleri bittikten sonra yakınlarına teslim edilen cenazeler araçlarla rektörlük binası önüne getirildi. Cenaze teslimi sırasında Mikail Yalçın ve Serdar Çaylak'ın aileleri feryatlar içerisinde tabutları sırtladı. Çaylak'ın tabutunun morg kapısından çıkarıldığı esnada aile yakınları, "Eskişehir sana hakkım haram olsun bir yavrumuza sahip çıkamadın" şeklinde acılarını dile getirdi.

Memleketlerine götürüldüler

Cenazelerin alana getirilmesinin ardından acılı aileler tabutlara sarılarak ağladı. Tören sırasından bazı vatandaşlar, Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen'e tepki göstererek, istifaya çağırdı. İl Müftüsü Bekir Gerek'in yaptırdığı duanın ardından Mikail Yalçın ve Yasir Armağan'ın cenazeleri defnedilmek üzere Tokat, Serdar Çağlak'ın cenazesi Kayseri, Fatih Özmutlu'nun cenazesi de Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlı Kırka beldesine götürüldü.

Fatih Özmutlu’nun cenazesi Çarşı Camisi’nde kılınan namazın ardından Kırka Mezarlığında defnedildi. Yasir Armağan, Serdar Çağlak ve Mikail Yalçın’ın cenazeleri ise memleketlerinde bugün kılınacak cenaze namazlarının ardından defnedilecek.

Hiçbir işlem yapılmadı

Saldırgan Volkan Bayar'ın şikayeti üzerine yürütülen soruşturmanın ardından ESOGÜ'deki görevinden uzaklaştırılan Yalçın Bay, cenaze töreninde yaptığı açıklamada, ilgili yerlere verdiği dilekçelere karşılık hiçbir işlem yapılmadığını savundu. Dört ülkücü arkadaşını kaybettiğini dile getiren Bay, "Benim 4 ülkücü arkadaşımı bu adam vatandaşlık görevi için mi katletti? Bu adam akıl hastasıysa neden ruhsatlı silah verdiler?" ifadesini kullandı.

Katil tutuklandı

Osmangazi Üniversitesi’nde 4 kişiyi öldüren katil Volkan Bayar ve eski eşi Saadet Aylin Bayar’ın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Zanlılar, güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Hakim karşına çıka Bayar tutuklandı, zanlının eski eşi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan Bayar’ın bir önceki görev yeri Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde görev yaparken mesai saatlerine uymadığı gerekçesiyle idari soruşturma geçirdiği, “kasten yaralama, tehdit” gibi suçlardan kaydının bulunduğu öğrenildi.