Hayvan severlerin uzun süredir beklediği Hayvanları Koruma Kanunu teklifi Meclis Genel Kurulu’nda oy birliği ile kabul edildi. Yasayla hayvanlar mal ya da eşya alarak değil “can” statüsünde değerlendirilecek.

Hayvanları Koruma Kanunu sil baştan yeniden düzenlendi. Ak Parti MYK ÜYESİ TBMM Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın yoğun mesai harcadığı, köklü değişiklikler içeren teklif Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 1 Temmuz’da kameraların karşısına geçerek hayvan dostlarının daha etkin korunması için Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını ifade etmişti. Bu kanun teklifinin hazırlık aşamasının baş mimarlarından biri olan Ünal, koordineli bir çalışma sürdürerek yasanın Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmesi sağladı.

Ak Parti Hükümetleri ve Ak Parti Genel Merkezinde kendisine verilen üst düzey görevlerde başarılı işlere imza atarak Türkiye’nin gelişimi ve büyümesinde önemli rol oynayan ünal bu kez hayvan dostlarının yüzünü gülümseten ve uzun yıllardır somut bir netice elde edilemeyen bir konuyu çok kısa bir sürede bir yasama başarısı ile hayata geçirmiş oldu.

Ünal, hayvan hakları yasası çalışmalarını daha önce televizyon programlarına çıkarak detaylarını bir bir anlatmış konunun aciliyetini ve elzem olduğunu dile getirmişti.

Hayvan Hakları Yasası TBMM’de 3 saat süren görüşmelerin ardından kabul edildi. Ancak Ünal’ın direktifleriyle yasanın alt komisyondan geçmesi ve Genel Kurula getirilmesi sürecin daha hızlı ilerlemesini sağladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kanunu imzalamasının ardından Hayvanları Koruma Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.