İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ı internet üzerinden yayın yapan medyascope’un Ankara gündemi programına konuk oldu.

“2020 BİTMEDEN ERKEN SEÇİM SÜRPRİZ OLMAZ, PARTİMİZ ANKETLERDE ÜÇÜNCÜ SIRADA”

Türkkan anketlerde iyi bir konumda olduklarını ve 2020’de bir erken seçim yapılmasının sürpriz olmayacağını söyledi

“Kendimize özel anket yapmıyoruz ama abonesi olduğumuz anket kuruluşları var. Anket sonuçlarında, AK Partililerle bizzat özel konuşmalarımızda da duyuyorum, Türkiye’nin şu anda üçüncü partisi İYİ Parti. Erken seçim konusunu ise ilk dillendiren siyasetçiyim. ‘2020 bitmeden erken seçim olur, yetiştirebilirlerse mart ya da hazirana kadar yapabilirler’ demiştim. Bu kanaatim devam ediyor. Özellikle bu pandemi sonrasında daha da ağırlaşan ekonomik krizi iktidar sürdürebilecek durumda değil. İktidar bunun altında kalacak. 2020 bitmeden bir erken seçimin Türkiye için sürpriz olmayacağını düşünüyorum.”

“KAÇINILMAZ BİR SON ADALET VE KALKINMA PARTİSİ’Nİ BEKLİYOR”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan son olarak, koronavirüs salgınında normalleşme sürecini değerlendirdi:

“İşyerlerindeki çalışmanın yasaklandığı günlerde günde dört veya altı ölü vardı. Şu anda günde vefat eden sayımız 30, vaka sayımız asgari binin üzerinde. Birdenbire her yeri açmak bana doğru gelmiyor. Virüsün kontrol altına alınmasıyla ilgili alınan bir karar değil bu, ekonomik saiklerle alınan bir karar. Hükümetin vatandaşa vereceği para yok, vatandaşın canı burnunda. Faturalar ödenmeyecek dediler, herkesin evine faizli faturalar gelmeye başladı. Ne yapacağını şaşırdı insanlar. Esas problem şu, Türkiye virüsle yakaladığı o sıkıntılı süreci şu anda ekonomik olarak yaşamaya başlayacak. İnsanlar işlerine döndüklerinde çalışacak iş bulamayacaklar. İşletmelerin, özellikle orta ölçekli işletmelerin önemli bir kısmı tek tek kapanmaya başladı. Daha hızlı kapanır diye bir görüntü arz ediyor. Çalışanların iş bulamadığı bir Türkiye’de bu sıkıntı, sosyal meselelerin de büyümesine sebep olacaktır. İnsanlara 1170 lira vererek onların bir süre ağızlarını kapattığınızı düşünebilirsiniz ama 1170 lira insanlara yetmedi. Bundan sonra işini kaybeden bu insanlara ne yapacaksınız? Bugün ekonomide çok önemli öngörüleri olan bir dostumla kahvaltı ettik. İnsanların yüzde 30’unun altı ay içinde işini kaybedeceği konusunda bir fikri var. Yüzde 30 çok önemli bir oran. İşsizliğin 10 milyona gidebileceği konusunda ekonomistlerin, piyasa analizi yapanların öngörüleri var. 10 milyon işsizi olan bir ülkede siyaset dikiş tutmaz, mevcut iktidar durmaz. Daha öncesine gideceğim, Türk siyasi tarihinde üç büyükşehiri kaybetmiş hiçbir iktidar ayakta kalamaz. Bunun örneği yok. Kaçınılmaz son Adalet ve Kalkınma Partisi’ni bekliyor. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ömrü bitti. Önemli olan bunu, iktidar gemisini sağ salim bir limana yerleştirmek. Usul usul tahliye etmek. Ondan sonra usul uyarınca seçimle yeni bir partiye ülkeyi teslim etmek. Doğru olan budur, Türkiye’nin çıkarına olan budur.”