Gaziantep’in Nizip ilçesindeki fıstık halinde komisyonculuk yapan Muhsin Y. ve oğlu Necip Y. isimli tüccarların, 200'den fazla fıstık üreticisi, esnaf ve hamaldan topladıkları 500 milyon TL ile kayıplara karıştığı iddia edilmişti.

İddiaya göre, yıllardır fıstık halinde çalışması nedeniyle üretici ve hal esnafının güvenini kazanan komisyoncu Muhsin Y. ile oğlu Necip Y. fıstığın hasat döneminde temas kurdukları 200'den fazla çiftçi, esnaf ve hamaldan topladıkları 500 milyon lira ile sırra kadem basmıştı. Vatandaşların kimi parasını kimi malını kaptırdığını söylerken, hamallar ise alacaklarının bulunduğunu ifade etmişlerdi. Haldeki çaycıdan bakkala, çiftçiden nakliyecisine kadar herkesin dolandırıldığını söyleyen vatandaşlar, tüm birikimlerini komisyoncu baba oğul kaptırdıklarını kaydetti.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü aranan şahıslar büro amirliği ekipleri tarafından geçmiş tarihlerde Nizip ilçesinde fıstık dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen ve firar olarak aranıp hakkında yakalama kararı olan 40 yaşındaki Necip Y. yakalandı.

Necip Y.'nin Gaziantep ili Nizip ilçesi Fıstık Halinde tüccar olan şahıslar,  kendisine emanet bırakılan yaklaşık 5 milyon TL’lik fıstığı alıp parasını ödemediği iddia etti.  25 kişiyi dolandırdığı iddia edilen şahıs,  savcılığa yapılan suç duyurusu ile her yerde aranıyordu.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü tarafından yakalanan şahıs adliyeye sevk edildi.

Olay tarihinde Nizip'te fıstık komisyonculuğu yapan baba ile oğlunun çok sayıda kişiden topladığı parayla kayıplara karıştığı iddia edilmişti.

Alınan bilgilere göre, Nizip Fıstık Hali'nde meydana gelen dolandırıcılık olayında ile çalışma yapan İlçe Nizip Fıstık Hali'nde uzun yıllar komisyonculuk yaptığı öğrenilen M.Y. ile oğlu N.Y.'nin Antep fıstığı hasadı döneminde fıstık hali esnafı, üreticiler ve çok sayıda kişiden para aldıkları ve daha sonra kayıplara karıştığını tespit edildiği öğrenildi.

Şahsıların bulunması için gerekli çalışmaların başlatıldığını bildiren yetkililer, konuyla ilgili şu ana kadar 25 kişinin şikayette bulunduğunu bildirilmişti.

Olay ulusal basında geniş yankı bulmuştu.

Muhabir: Sibel Gürle