Hakkari Çukurca ilçesinin karşı tarafında yer alan Kuzey Irak'ın Kanimasi bölgesinde çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Çatışmada 3 terörist öldürüldü.

KATO'DA 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan Kato Dağı'nda bulunan üs bölgesine sızma girişiminde bulunan 2 terörist güvenlik kuvvetleri tarafından fark edilerek etkisiz hale getirildi. 

Edinilen bilgiye göre 19 Nisan tarihinde başlatılan operasyonla Kato Dağı teröristlerden temizlenmiş ve operasyonlarda önemli noktalara üs bölgeleri kurulmuştu. Kato Dağı'nda sürdürülen temizlik operasyonu tüm hızıyla devam ederken, dün gece 2 terörist üs bölgesine sızma girişiminde bulunurken fark edildi. Güvenlik kuvvetleri ile çatışmaya giren 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin küçük 'Kandil' olarak adlandırdığı ve girilmez denilen bölgeye asker polis ve güvenlik kuvvetleri müşterek olarak 19 Nisan tarihinde temizlik operasyonu başlatmış ve teröristlere ait onlarca mağara, sığınak bulunarak imha edilmişti. Temizlenen Kato Dağı'nın önemli noktalarına güvenlik kuvvetleri konuşlandırılmıştı. Bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

VAN'DA 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Van ili Erciş ilçesinde devriye görevi ifa eden ekiplerimiz ile BTÖ mensuplarının karşılaşması sonucu çıkan silahlı çatışmada 2 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.