MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kuzey Irak'taki bağımsızlık refarandumuna tepki gösteren MHP Lideri Bahçeli, ''Bir aşiret lideri çıkıp haddini hududunu aşarak bağımsızlıktan bahsedebilmektedir. Bağımsızlık 16 yaşından beri hayaliymiş sonunda ölüm de olsa hazırmış. Hayal peşinde koşan peşmerge başı kabusla tanışacak ısrar ve inadı sürerse belasını muhakkak bulacak'' ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin yeni yasama yılının ilk grup toplantısında yaptığı açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türkiye zorlu bir dönemde yokuşu keskin ve yorucu bir devirdedir. Bugünkü sıkıntılı ortamda eğer üzerimizdeki sorumluluğun ağırlığını kaldıramazsak önümüz karanlıktır. Geceyi gündüze katıp adeta Karadeniz gibi çırpınmalıyız. Etrafımızdaki çember daralıyor. Karşımızdaki tehditleri isabetle okuyup tedbir geliştirmeliyiz. İhmalkarlık iradesizliğin eseridiridir. İradesizlik ilkesizliğin sonucudur. İlkesizlik karamsarlığın hayatın acı diyetidir. Ülkemizin çetin şartlarını titizlikle takip etmek zorundayız.

Çevremizi saran tehditlerin iç yüzünü iyi görmeliyiz. Neyi yaşıyorsak bunun başlangıcı Anadolu'nun fethine kadar uzanmaktadır. Türk milletine karşı 1000 yıldır sinmiş düşmanşlık saklandığı delikten yeniden çıkmaktadır. Silinmemiş nefretlerin unutulmamış yenilgilerin hesabı önümüze getirilmektedir. Ülkemiz çok cepheli bir bunalım kıskacındadır. Sınırlarımızın hemen dibinde Türkiye'ye vandal bir tuzak kurulmaktadır. Siyonizmin maşaları kaos imal etmektedir. 1 asıl evvel masa başında çizilen haritalar yeniden güncellenmek istenmektedir. Arap baharı ile alev alan yangın artık kapımıza dayanmıştır.

KUZEY IRAK'TAKİ TARTIŞMALI REFERANDUM

Emperyalizm sınırlarla oynamaktadır, insan ve toprak varlığına kastetmek için çoktan devrededir. Türkiye'nin güvenliği de bıçak sırtındadır. Bir aşiret lideri çıkıp haddini hududunu aşarak bağımsızlıktan bahsedebilmektedir. Bağımsızlık 16 yaşından beri hayaliymiş sonunda ölüm de olsa hazırmış. Hayal peşinde koşan peşmerge başı kabusla tanışacak ısrar ve inadı sürerse belasını muhakkak bulacak. Barzani tüm itirazlara rağmen 25 Eylül korsan referandumunu gerçekleştirmiştir. Merkezi yönetimin otoritesi tartışılmamalıdır. Devlet kurdum demekle devlet kurulmaz. Hadi bağımsız olayın demekle de bağımsızlık gerçekleşmez. Gerçekleşse bile ayakta kalamaz.

''TÜRK MİLLETİNE PARMAK SALLAYANLAR VARSA O PARMAĞI KOPARIRIZ''

Türk milletine parmak sallayanlar varsa o parmağını eliyle birlikte gövdesine kadar kırar hatta koparırız. Türk milletine kafa tutan varsa o kafaya balyoz gibi inecek iradeyi ispata hazırız. Yeri gelir yufka yürekli yeri gelir tunç bilekli oluruz.

''BLÖF YAPMIYORUZ, PALAVRADAN KONUŞUYORUZ''

En az 5 bin ülkücü Türk kentlerindeki birlik mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir. Blöf yapmıyoruz palavradan konuşmuyoruz. Bu konuda şakamızın da olmadığını altını çizerek belirtmeyi yaralı buluyorum. Türkmenlerin hakları çiğnenirken biz rahat olamayız. Kerkül elden giderken bize gece başımızı yastığa huzurla koyamayız.

''BARZANİ REFERANDUMU TÜMDEN İPTAL ETMELİDİR''

Barzani derhal aklını başına almalıdır, referandumu tümden iptal etmelidir. Ülkemizin Irak ve İran'la ilişkilerini canlandırması makul ve mantıklı bir tavırdır.

''BİZİ KÜRT DÜŞMANI GÖSTERMEK İÇİN ÖZEL YETİŞTİRİLMİŞ AJANLAR FAALİYETTEDİR''

Kandil ve Erbil'de bir gece ansızın görülmek Türk milleti için mesele değildir Türkiye Cumhuriyeti için hiç zor olmayacaktır. MHP Irak'ta yaşayan değişik halkların farkındadır. Kökeni ne olursa olsun her insana hürmek duyuyoruz. Bizi Kürt düşmanı göstermek için özel yetiştirilmiş ajanlar faaliyettedir.

''25 EYLÜL REFERANDUMU DÖRT PARÇALI BÜYÜK KÜRDİSTANIN ÖN HAZIRLIĞI''

Bilinmelidir ki 25 Eylül referandumu dört parçalı büyük Kürdistanın ön hazırlığı, ön kapısıdır. Buna sabır göstermek, gözümüzün önünde infaz fermanımızın yazılmasına sessiz kalmak mümkün değildir. 1 Ekim günü TBMM'nin açılış konuşmasını yapan sayın Cumhurbaşkanının 'Sınırımızda fitne kuyusu kazdırmayız' beyanı çok nettir, Türkiye Cumhuriyeti'nin duruşunu özetlemektedir.

''BARZANİ'NİN İPİ BAŞKALARININ ELİNDEDİR''

Barzani'nin ipi başkalarının elindedir. Kürt kökenli kardeşlerim oyunu artık görmelidir. Diyarbakır'daki bir kardeşimizi Barzani'yi bizim kadar sevmesi akla mantığa hakarettir. Erbil'deki Kürt kökenli kardeşimiz de bizimdir Erbil'deki Kürt kökenli kardeşimizin de namus ve şerefi bizlere emanettir. Barzani'nin acilen yanlıştan dönmesini arzuluyoruz.

''81 DÜZCE'DEN HEMEN SONRA '82 KERKÜK, 83 MUSUL' DEME HAKKININ...''

O zaman geldiğinde, şartlar oluştuğunda, tarih coğrafyaya dar geldiğinde Misak-ı Milli uyanacak; '81 Düzce'den' hemen sonra '82 Kerkük, 83 Musul' deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır.

MTV'YE YÜZDE 40'LIK ZAM

Gündeme bomba gibi düşen zam ve vergi artışlarından vatandaşlarımızın şikayet ettiğini biliyoruz. MTV'nin yeni alınan araçlardan yüzde 40 düzeyinde alınacak olması tepkiye yol açmıştır. Parti olarak 27 Eylül'de vergi ile ilgili Meclis'e sevk edilen tasarıyı titizlikle inceleyip gerekli çalışmayı yapacağız.''