ABD'de Jackson Laboratuvarı Enstitüsü'nde baş araştırmacı olan Prof. Dr. Derya Unutmaz koronavirüsle ilgili yapılan çalışmalar hakkında sosyal medya hesabında önemli açıklamalarda bulundu. 

"TARİHİN EN BÜYÜK SEFERBERLİĞİ"

Unutmaz "Şu anda klinik ilaç denemelerinde tarihin en büyük seferberliğinin" olduğunu aktararak "Ama daha zamana ihtiyacımız var, çok çok zor bir süreç hepimiz için, lakin umudunuzu yitirmeyin, başarısızlık asla bir seçenek olamaz!" ifadelerini kullandı.

"NORMAL BİR ZAMANDA DEĞİLİZ"

New England Journal of Medicine'da yayınlanan Remsdevir ilaç çalışmalarından ümitli olduğunu söyleyen Unutmaz ilaç çalışmaları ile ilgili "Aslında normal şartlarda önemli eksiklikleri, tenkit noktaları var fakat bunlar normal zamanlar değil işte." dedi.

KORONAVİRÜSÜ DURDURAN İLAÇ BULUNDU!​

Virüsün yapısını anlamakta ve yeni ilaçların geliştirilmesi yönünde çok önemli ilerlemeler olduğunu kaydeden Unutmaz dünyanın umutla beklediği gelişmeyi "En iyi bilim dergilerinden Nature da çıkan bir yayında, virüsün yapısını Lego parçaları gibi ayarlayan makinası (protease) çözüldü ve durduran potansiyel ilaçlar bulundu" sözleriyle duyurdu.

"BU SALGIN 15-20 YIL ÖNCE BİLE ORTAYA ÇIKSAYDI HİÇBİR ŞANSIMIZ OLMAZDI!"

Unutmaz dünyanın günümüz teknolojisiyle eskiye nazaran büyük bir avantaja sahip olduğunun altını çizerek "Normal de bir ilaç bulunmasi 5-10 yıl sürer. Bence şu anda dünya olarak, geçmişe nazaran, teknolojide harika ötesindeyiz. Bu salgın 15-20 yıl önce bile ortaya çıksaydı hiçbir şansımız olmazdı! Tabii bir daha ki salgına çok daha hazırlıklı olacağız, ama önce bundan bir kurtulalım." ifadelelerini kullandı.