Metrekareye 100 kilogramın üzeri “afet” olarak değerlendirilirken, sadece Bartın’ın Ulus ilçesinde 11 Ağustos’ta metrekareye 302,4 kilogram yağış düştü. Bartın’ın Ulus ilçesini, Kastamonu’nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ile Sinop’un Ayancık ilçesini arka arkaya sel vurdu.

Çarşamba günü öğle saatlerinde Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde Ezine Çayı taştı. Sel önünde ne varsa sürükledi. Binalar yıkıldı, ev ve iş yerleri su altında kaldı. Araçlar kibrit kutusu gibi sürüklendi.

Kastamonu’da 2, Bartın’da 2 köprü yıkıldı. 3 ilde birçok köprü de hasar gördü.

Can kaybı 51'e yükseldi

Selde can kaybı da arttı. AFAD, Kastamonu’da 43, Sinop’ta 7 ve Bartın’da 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Böylece toplam can kaybı 51'e yükseldi.

Bartın’da yürütülen arama kurtarma çalışmaları neticesinde kaybolan 1 vatandaşın da cansız bedenine ulaşıldı.

9 kişinin tedavilerine hastanelerde devam ediliyor.

Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Her geçen dakika selin yarattığı hasar daha çok gün yüzüne çıkıyor. Sel bölgesinde arama kurtarma ve iyileştirme çalışmaları hızlandırıldı.

Enkazlar, balçık yığınları, dere yatakları ve denizde çalışmalar sürüyor.

Afet bölgesinde seferberlik sürüyor. Çamurla kaplanan iş yerleri temizleniyor. Selin getirdiği enkaz sokaklardan kaldırılıyor.

Kesintisiz takip yapılıyor

Afet bölgesindeki tüm faaliyetler Jandarma Mobil Harekat Merkezi'nden takip ediliyor.

Mobil harekat merkezinde sadece afet bölgesinde bulunan jandarma birliklerinin sevk ve idaresi yapılmıyor. Aynı zamanda insansız hava aracı, insanlı keşif uçakları gibi modern keşif araçlarının da takibi kesintisiz yapılıyor.

Elektrik verme çalışmaları sürüyor

Bartın'da elektrik verilmeyen ilçe ve köy kalmadı. Sinop ve Kastamonu'da ilçe merkezlerine ise kontrollü şekilde elektrik veriliyor. Kırsal kesime elektrik sağlanması için çalışmalar sürüyor.