Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hac Ve Umreden Sorumlu İl Müftü Yardımcısı Süleyman Yavuz, Suudi Arabistan yönetiminin kademeli şekilde umre ziyaretlerinin başlaması hakkında aksu haber mikrofonuna bilgiler verdi.

Şu anda hac ile ilgili herhangi bir çalışmamız yok. Bu kapsamda da aldığımız hac paralarını da biz tekrar iade ettik. Bu süreçte yine haberler çıktı. Bununla ilgili Suudi Arabistan Hac Bakanlığı bir bildiri yayınladı. Şu anda elimizdeki resmi olarak tek belge bu. Bu bildiri de şu şekilde; 4 Ekim 2020’den itibaren Suudi Arabistan’da yaşayan vatandaşlara yönelik olarak günlük 6 bin kişiye Umre yapma fırsatı verildi. 2’inci aşama 18 Ekim’de başladı. Yine Suudi vatandaşlara yönelik biraz daha sayıyı artırarak günlük 15 bin kişiye çıkarttılar.

Bizimle alakalı 3’üncü aşama 1 Kasım itibariyle başlayacak. Günlük 20 bin aynı anda ise 60 bin kişinin namaz kılacağı şekilde kontenjan belirlendi. Yalnız burada şu şart var; Umre yolcularının Suudi Arabsitan’a gidişleri aşamalı olacak. Suudi Arabistan’ın Sağlık Bakanlığı’nın virüs tehlikesi olmadığını belirttiği ülkeler Umre ziyaretçileri gönderebilecek. Burada birinci şart bu. Yani Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı şu şu ülkelerde virüs tehlikesi yok ziyaretçi kabul edebiliriz diyecek. Ancak ülkeler o zaman ziyaretçi gönderebilecek. Ama bu konuda şu an için hiçbir gelişme yok. Onlar kabul etse bile 2’nci aşama bizim devletimizin oraya gitmesine müsaade etmesi lazım.

Konuşmasının devamında Yavuz, vatandaşları umre ziyaretleri için başvuru alımlarının başlamadığı konusunda uyardı.