Diyarbakır’da bulunan, Pel Yapım, Piya Yapım, Ari Yapım isimli ajansların Belçika’da yayın yapan Sterk TV ve İngiltere’de yayın yapan Medya Haber TV isimli televizyon kanallarına program hazırladıkları ve yayınlattıkları tespit edildi.

Aynı amaçla hizmet eden Jin News haber ajansı ile ilgili de çalışmalar eş zamanlı yürütüldü. Diyarbakır Polisi, Sterk Tv ve Medya Haber Tv kanallarının 9 başlıkta 102 programa ait 82 saatlik program içeriklerini inceledi.

İncelemeler neticesinde bölücü terör örgütü propagandası, terör örgütü, hükümlü elebaşı lehine programlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonların Kürt halkına yönelik yapıldığı izlenimi ile ajitasyon, terör örgütünü meşru göstermeye yönelik çalışmalar, örgütün üst yönetiminin talimatlarını aktarma, son dakika bilgisi girerek, Diyarbakır’da hava harekatının başladığını örgüt mensuplarına duyurmak amaçlı haber yaptıkları tespit edildi.

Yapılan operasyon sonucu 19 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramalarda toplatma kararı bulunan çok sayıda yayın ve dijital yayın ile dijital materyaller ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.