Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Trabzon Caddesi’nde başlattığı yayalaştırma projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce hayata geçirilecek proje kapsamında Trabzon Caddesinde araç trafiğinden ziyade yayalara hizmet vermesi amaçlandı.

Trabzon Caddesinde Öncelik Yayaların Olacak

Büyükşehir Belediyesi proje kapsamında AVM standartlarında hizmetlerin sunulacağı Trabzon Caddesi, vatandaşların ailece alışverişlerini yapıp, gönül rahatlığıyla vakit geçirebileceği yer olacak. Ayrıca bebek bakım ünitelerini içeren yüksek konfor standartlarında lavabolar yaparak ebeveynlere de kolaylık sağlanacak.

Yapımı süren ve eş zamanlı açılması planlanan 1000 araçlık Arasa otoparkıyla birlikte vatandaşların otopark sıkıntısı yaşamasının önüne geçerek bu projeyle vatandaşların rahat ve stressiz bir gün geçirmesi hedefliyor.

Yayalaştırma çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirmede, dünyanın belli başlı kentlerinde, slow city (sakin şehir) uygulamasının getirdiği bir akım olduğunu ve bu akımın, kent merkezlerinin yayalaştırılmasını ve araç trafiğinin azaltılmasını öngördüğünü belirtilerek Büyükşehir Belediyesi kent merkezindeki yoğunluğu azaltıp araç ve yaya trafiğini rahatlatmak amacıyla yeni projeler geliştiriyor.