TSK ve ÖSO'nun Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı'nda 51'inci güne girildi. TSK'nın ilerleyişi devam ederken, ÖSO da sahada faaliyetlerini sürdürüyor.

TSK ve ÖSO, bölgede kritik öneme sahip köyleri bir bir teröristlerden temizliyor. Bu kapsamda bölgeden edinilen son bilgiler göre 5 köyde daha kontrol sağlandı. Afrin'in Kastel Keçik, Kara Tepe, Halidiye, Culbul ve Kane Kauer köylerini teröristlerden temizledi.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 5'i belde merkezi, 140'ı köy, 31'i kritik nokta olmak üzere toplam 176 bölgeyi kontrolüne aldı.

Stratejik öneme sahip havaalanı da kurtarıldı

TSK ve ÖSO, Afrin'de 8 köyü daha teröristlerden temizledi. Cinderis-Afrin yolunda stratejik önemdeki Bableit Havaalanı terör örgütünden arındırıldı.

100 araçlık JÖH-PÖH takviyesi

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’e yönelik devam eden operasyon kapsamında yaklaşık 100 araçlık JÖH ve PÖH konvoyu Afrin kent kuşatması için Suriye’ye girdi.

Zeytin Dalı Harekatı’nın 50’inci gününde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusunun (OSÖ) Suriye’nin Afrin kentine yönelik operasyonları devam ediyor. Akşam saatlerinde doğu illerinden gelen Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekata ait yaklaşık 100 kirpi tipi araç Öncüpınar Sınır Kapısından Suriye’ye geçiş yaptı.