Peki, Kimdir Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş’ın Nahır Önünde İlkokulu Okuyup Daha Sonrası Onu Zirveye Taşıyan,  Özgeçmişinde De Belirtildiği Üzere Her Yönüyle Kendini İspatlamış Bir Kariyer Edinen Yeni Şehrül Emin Adayını Biraz Daha Yakından Tanıyalım

Şehrin Emanet Edileceği Bu Yeni İsmi Tanırken Merak Edilen Soru Ya Da Sorunlara Cevap Aramak Daha İyi Bir Yol Olacaktır.

Nedir İlk Akla Gelen Sorun Ya Da Soru?

Bazı Sosyal Medya Hesaplarından Gündeme Getirilen Ve Mahalli Seçimlerde Sıkça Rastladığımız Vatandaşın Kendi Tabiri İle İthal Dediği Yani Dışarıdan Bir İsmin Seçim Bölgesinde Aday Gösterilmemesi. Peki, Hayrettin Güngör Kimdir Anne Tarafından Kahramanmaraşlı Üstelik Şehrin En Köklü Yerleşim Yerlerinden Biri Olan Nahırönü’nde Muallim Hayrullah İlkokulunda Eğitimini Görmüş Bir İsim… Kahramanmaraşlı Olmak İçin Bu Yeterli Mi Sorusuna Elbette Yetersiz Zaten Güngör’ün “Ede” Liği De Bunla Sınırlı Değil, Kendi Arka Planda Olsa da Hem Mevcutta Hemde Geçmiş Dönemlerde İlçelerde Dâhil İlimiz Belediye Başkanlarının Ankara’da Kahramanmaraş Adına Yatırımın Gelmesi Veya Bürokratik Bir Engelin Çözülmesi Adına Kapısını İlk Çaldığı İsimlerden Biri Oldu.

Kahramanmaraşlı Mı? Değil Mi? Tartışmalarından Sıyrıldıktan Sonra Başka Soru Ya Da Sorunlara da Göz Atmak Gerekir. Örneğin Dünya Lideri Diye Tanımladığımız, Kendine Muhalefet Olan Devletlerin Siyasilerin Dahi Liderliğini Kabullendiği Bir İsim Olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kendi Çalışma Ekibinin İçerisindeki Kariyeri Her Geçen Gün Biraz Daha Yükselen Bir İsmi Memleketine Aday Olarak Gönderdi. Bu Liderin Yanındaki İsmin Neler Yaptığını Ve Yapabileceğini Araştırmadan En Kısa Yoldan Has Maraşlımı Değil Mi Tartışmalarının Olması Ayrı Bir Haber Konusu da Olabilir. O Zaman Gelin Biz Hayrettin Güngör Neler Yapmış Şehrine Neler Katabilir Ona Bir Bakalım.

Sırasıyla Gittiğimizde, Vakıflar Bankasında Mali Analist Olarak, Bakanlıkta Kontrolör, Baş Kontrolör Ve Kontrolörler Başkanlığı, Bir Dönem Devlet Muhasebe Standartları Kurulu Üyeliği Ve Çevre Ve Şehircilik Bakanlığında Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Ve Müsteşar Yardımcılığı Görevlerinde Bulunduğunu Görüyoruz… Sadece Sıralanan Bu Tecrübeler Dahi Şuana Kadar Türkiye Geneli İsmi Duyulan Başkan Adaylarında Güngör’ü Açık Ara Ön Plana Taşıyan Bir Bilgi Tecrübe Birikimi Olarak Karşımıza Çıkıyor. Öğleki, Bir Belediye Başkanının Mevcut Bütçeyi, Para Kaynaklarını İdare Etmesi Kolay Bir İş Değildir Ve Bu Konuda Yukarıda Yazdığımız Tecrübeler Işığında Bu İşin Kitabını Yazmış Bir İsimden Bahsediyoruz.

Devam Edelim Şehrin Emanet Edileceği Yeni İsmi Tanımaya… Hayrettin Güngör Başka Neler Yaptı Ve Yapıyor. Dedik Ya Kentten Belediye Başkanlarının Yakın Dostu Ankara daki Çözüm Ortağı Diye Çünkü Düne Kadar Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği Görevini Yürütmekteydi Bunun Yanında, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi İle Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyeliği İle Birlikte. Belki Sayın Güngör Kahranmaraş’ın Yüzlerce Mahallesinin Adını Alfabetik Sırayla Sayamayabilir Ancak Uzun Yıllardır Yukarıda Belirtilen Makamlardaki Vazifeleri İle Bu Şehrin Mahalleleri Kadar Yüzlerce Belediyeye, Yerel Yönetimlere,  Recep Tayyip Erdoğan Belediyeciliğini Yaşatabilmek İçin Liderlik Etmiş Bir İsim.

Yani Kahramanmaraş’a Tekirdağ’dan Hakkâri’ye Kadar Ülkenin Dört Bir Yanında Belediyecilik Hizmetlerinin Ne Şekilde Nasıl Yapıldığını Bilen Çalışmalara Dâhil Olan Bir Tecrübe Geliyor Demek Hiçte Abartı Olmaz Gibi…

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör Bunca Yıllık Birikim Ve Tecrübesini Sadece Zihninde De Saklamadı. Yazdığı Kitaplar Ve Makalelerle Belediye Başkanlarının Yerel Yöneticilerinin En Yakınında Çalışma Ofisinde Yer Aldı. Belediyecilik Adına Tam 6 Kitap Yazdı;

İl Özel İdaresi Bütçe Ve Muhasebe Sistemi.

İl Özel İdaresi Mevzuatı.

Belediye Bütçeleri Nasıl İzlenir?

Belediyenin Organları Meclis, Encümen Ve Başkan.

Belediye Teşkilatı Ve Personel İstihdamı

Belediyelerde Borçlanma Ve İktisadi Girişimler” Ve “Belediyelerin Genel Bütçe Payları. Analiz-Sorunlar-Öneriler.

Çeşitli Dergilerde Yönetim Ve Yerel Yönetimler Üzerine Yayımlanmış Çok Sayıda Makalesi Bulunan Güngör Ayrıca Kurum Ve Kuruluşların Düzenlediği Ulusal Düzeyde Çok Sayıda Eğitim Seminerlerine Konuşmacı Olarak Ta Katıldı.

Şehrimizin Yetiştirdiği Değerli Bir Bürokratın Şehrimize Hizmet İçin Gelmesinin Mutluluğu İle Bunlar Bizim Yazabildiklerimizdi… Artık Yeni Sayfayı Kente Geldiğinde, Yeni Şehrül Emin Adayı Kendisi Yazacak. Bu Arada Unutmadan Aile Her Şeydir Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör Evli Ve Eğitimci Olan Eşi Leyla Hanımdan İki Kız Ve Bir Erkek Çocuk Babasıdır