İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu yıl ilki gerçekleştirilen "İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali", Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen Yavuz Bingöl ile Bin Yılın Ozanları konseriyle sona erdi.

Konser öncesinde konuşan Kalın, festivalin sadece Anadolu Halk Müziği'nden oluşmadığını, etkilenmiş ve etki alıp oluşturulmuş müziklerden de oluştuğunu belirtti.

Kalın, Halk müziğinin zengin repertuvarı içerisinde bulunan "İrfan Türküler" başlığıyla 12 türküyü seslendireceklerini kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da, "Başlarken acaba olur mu? dediğimiz bir çok soru işaretleri vardı. Ama gördük ki çok büyük ihtiyaçmış." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, konser öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal ve konsere katılan vatandaşlar "Saz Atölyesi" sergisini gezdi.

Festivalde İspanya, İran, Güney Kore, Azerbaycan ve Türk halk müziklerinden örnekler dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

Aralarında Homayoun Shajarian, Paco Pena, Aziza Mustafa Zadeh, Hona, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, Mustafa Keser, Bedia Akartürk, Kubat, Şükriye Tutkun, Suzan Kardeş, Zara, Resul Dindar, Elif Buse Doğan, Gülşen Kutlu, Apolas Lermi ve Ümit Yılmaz'ın bulunduğu isimler, festival kapsamında müzikseverlerle buluştu.