İstanbul Havalimanı’na transfer programı dünyaya da resmen duyuruldu.

NOTAM olarak adlandırılan havacıları bilgilendirme notu ile İstanbul Havalimanı'na transfer tarihi ile programı dünya ile paylaşıldı. Avrupa Havacılık Bilgi Hizmetleri Veri Tabanı'nda da transfer programı yayınlandı.

Transfer programına göre, İstanbul Havalimanı'na taşınma süreci 1 Mart saat 3:00’te başlayacak, 3 Mart saat 00:00'da sona erecek. Atatürk Havalimanı, tarifeli ve tarifesiz iç ve dış hat ticari yolcu taşımacılığına yönelik seferlere 3 Mart saat 00:00 itibarıyla kapatılacak.

3 Mart saat 00:00 itibarıyla, Atatürk Havalimanı tarifeli ve tarifesiz iç ve dış hat ticari yolcu taşımacılığına yönelik seferlere kapatılacak. Bu tarihten itibaren İstanbul Atatürk Havalimanı müstakil kargo, bakım/onarım, genel havacılık, hava taksi, iş uçuşları, devlet uçakları ile yapılan uçuşlar ve otoritenin uygun göreceği trafiklerce kullanılacak.

İstanbul Havalimanı’nda slot tahsislerine esas saatlik kapasite değerleri, İstanbul Havalimanı için 3 Mart saat 00:00 itibarıyla slot tahsisine esas saatlik kapasite değeri 40 iniş, 40 kalkış 80 olarak belirlendi.

Atatürk Havalimanı (AHL) 1 Mart saat 3:00’ten itibaren taşınma sırasında 16 saat yalnızca üssü AHL olan THY, Atlasglobal, Onur Havayollarının seferlerine açık olacak. Bu süre sonrası 7 saat süresince sadece THY yolculu seferleri yapılacak. Daha sonra ise 22 saat süresince tüm yolculu seferlere kapalı olacak.

Üssü AHL olanlar intikal seferlerine açık olacak. İstanbul Havalimanı ise 1 Mart saat 3:00’ten itibaren 35 saat süresince tüm yolculu seferlere kapalı olacak. Bu süre sonrası havalimanı 5 saat THY yolculu seferlerine açık. Daha sonraki 45 saatte ise sadece üssü AHL olan taşıyıcıların tüm yolculu seferlerine açık (THY, Onur Havayolları, Atlasglobal) olacak.