Dünyada adı dondurmayla anılan iki şehirden biri olan Kahramanmaraş’ta, Büyükşehir Belediyesi ve dondurma sektörünün temsilcilerinin ev sahipliğinde yapılan 2. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali Dondurma Tırının gezisiyle başladı.

Organizasyon kapsamında festival için özel hazırlanan dondurma tırı Kahramanmaraş dondurmasının ve festivalin tanıtımını yapmak için YOLA ÇIKTI.

İlk tanıtımı Osmaniye ilinde yapan Dondurma Tır’ının daha sonraki durağı Mersin’in Silifke İlçesi oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gazimağusa, Girne ve Lefkoşa’da üç gün boyunca tanıtım yapan Dondurma Tırı’nın son durağı Gaziantep olacak.

Dondurma tırıyla 12 Eylül 2018 tarihine kadar, Türkiye’de 27 ilde 34 noktada Maraş dondurmasının eşsiz lezzetini vatandaşlarla buluşturmayı hedefleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi festivali bu yolla tüm Türkiye'ye duyurmayı amaçlıyor.

14-16 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali kapsamında yapılan etkinlikle şehir şenlik alanına dönecek.

3 gün sürecek festival kapsamında; dondurma ikramları, dondurma yarışmaları, yemek yarışmaları, sportif şovlar, bisiklet rampa şov, geleneksel Maraş kıyafetleri defilesi, havai fişek gösterileri, halk oyunları gösterileri ile yerel ve ünlü sanatçıların verdiği konserler düzenlenecek.