Bugün ve yarın marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Şeklindeki sorular günün gündem maddeleri arasında yer alıyor. Sokağa çıkma yasağının uygulanmasından önce vatandaşlar 4 günlük kısıtlama öncesi ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla söz konusu işyerlerine alışverişe koşuyor. Ancak yoğunluk olmaması adına bugün kurumların kapanış saatini 23.00'a kadar uzatabilmesine İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile izin veriliyor. Buna göre; bakkal, manav, market, kuruyemişçi ve kasap gibi işyerleri bugün saat 23.00'a kadar hizmet verebilecek. Peki, Arefe günü ve bayramda marketler açık mı, saat kaçta açılacak, kapanacak? Konuya dair açıklama ise geçtiğimiz gün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmişti. Bugün ve yarın marketler kaça kadar açık olacak? İşte konuya ilişkin tüm detaylar…

BUGÜN MARKETLER KAÇA KADAR AÇIK OLACAK?

Ramazan Bayramında 81 ile uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı öncesi milyonların alışveriş telaşı da başladı. Binlerce vatandaş bayram öncesinde ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına "Bakallar ve marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor, kaça kadar açık?" sorularına gün içerisinde yoğun olarak yanıt aramaya devam ederken bazı günlerdeki çalışma saatlerinin de farklı uygulanacağı açıklanmıştı.

İşte detaylar…

4 günlük Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde Özçam Marketler saat 23.00’a kadar faaliyetlerine devam edecek.

-

Yapılan son açıklamaya göre; market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi gibi işyerlerinin 22 Mayıs Cuma günü 23.00'a kadar hizmet vermelerine izin verilecek.

AREFE GÜNÜ VE BAYRAMDA MARKETLER AÇIK MI, KAPALI MI?

"Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla, market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler, sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 21 Mayıs perşembe ve 22 Mayıs cuma günü market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler saat 23.00'e kadar faaliyetlerine devam edebilecek. Kısıtlamanın olduğu 23 Mayıs Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanmasıyla sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir."