Elbistan ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Elbistan ilçesi Köprübaşı Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Koç tarafında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törene, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatma Güneş Bostancı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Afşin ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Afşin Hükümet Konağı'nda düzenlenen törende, Kaymakam Ali Edip Budan, Personel Yüzbaşı Hasan Akdemir, Belediye Başkan Vekili İsmail Safi, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlama töreninin ardından Kaymakam Budan, makamında tebrikleri kabul etti.

Budan, yaptığı açıklamada:

"Bugün, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgedeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı olduğunu unutmamamız gerekir." diye konuştu.

Törene, kamu ve kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.