Kahramanmaraş Fuar Merkezi'ndeki 5. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarına, yerli ve yabancı 234 yayınevi, 247 şair ve yazar ile kitapseverler ve sektör temsilcilerini bir araya getiriyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarına her yıl olduğu bu yılda büyük ilgili görüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş 5. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın edebiyatın ve şiirin başkenti olduğunu söyledi.

Göreve geldiklerini 2014 yılında ilkini gerçekleştirdiklerini kitap fuarının her geçen gün daha da büyüyerek devam ettiğini dile getiren Erkoç, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş üstat Necip Fazıl'ın, Nuri Pakdil, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören'lerin diyarı, şiirin ve edebiyatın başkentidir. Kahramanmaraş'a kitap fuarı yakışır diyerek yola çıktık. 5. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı 3'cü günde yaklaşık 60 bin kişi fuarımızı ziyaret etti. Bu yıl inşallah hedefimiz 200 bin ziyaretçiyi ağırlamak. Kitap fuarımıza yoğun ilgi devam etmektedir."

Kitabın çok önemli bir bilgi kaynağı olduğunu hatırlatan Erkoç, "Türkiye'mizin zengin petrol kaynakları, altın madenleri, doğal gaz kaynakları yok. Hamdolsun büyük zenginliğimiz beşeri gücümüz yani insan gücümüz. Bizlerde insanlarımızı en donanımlı hale getirmek için yoğun gayret içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın bilgiyle buluşmasını sağlıyoruz. Bilgiye ulaşmanın en kısa yolu kitaplardan geçiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu fuarın uzun yıllar devam etmesini temelli ediyoruz." diye konuştu.


Fuara imza günü düzenleyen yazar Alişan Kapaklıkaya ise insanların dünyaya bir tarla gibi geldiğini belirterek, "Tarlaya ne ekersen onu biçersin. Tarlayı boş bırakırsan diken yetişir. Ben yüreğimi avucuma alarak Türkiye'yi karış karış gezerek, gerek kitaplarımla gerekse de konferanslarımla bilgi ve sevgi tohumları saçıp ülkemin yeşermesi için, huzurlu mutlu olması için çalışıyorum. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği bu kitap fuarı aslında ailelere huzuru, evlere neşeyi, çocuklara başarıyı getiriyor. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim." şeklinde konuştu.