Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde aday öğretmenler tarafından çam fidanı dikildi.

2019 yılı şubat ayı içerisinde ataması yapılarak Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde göreve başlayan aday öğretmenler, tema vakfı gönüllüleri, öğrenciler ve denetimli serbestlik yükümlüleri ile birlikte Şardağı eteklerine çam fidanı dikti.

Eğitimin okul içiyle sınırlı olmadığını hatırlatmak için ‘okul dışı uygulamaları’ kapsamında fidan diktiklerini ifade eden Aday Öğretmen Yetiştirme Koordinatörü Faik Türk, öğretmenlerin hayatın her aşamasında yer almaları gerektiğini söyledi.

Türk konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “2019 Şubat ataması ile Elbistan, Ekinözü, Nurhak ilçelerimize atanan 62 aday öğretmenimizle okul dışı uygulamaları kapsamında, gönüllülük girişimcilik adı altında tema vakfı gönüllüleri ile birlikte ağaç dikme etkinliğine katılıyoruz. Aday öğretmenlerimizin çevreyle ilgili farkındalıklarını artırmak, Öğretmenliğin sadece dersten ibaret olmadığını vurgulamak için sosyal etkinliklere katılıyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızın görev yaptıkları yerlerde sosyal projeler ve yaşam alanları ile de yakın ilgili olmalarını sağlamaya çalışıyoruz.”

Kendisi de öğretmen olan Elbistan Tema Vakfı Temsilcisi Fatma Doğuç’ta, aday öğretmenlerin eğitime fidan dikme ile başlamalarından son dere memnun olduklarını söyledi.

Aktiviteye katılan aday öğretmenlerden Gökçenur Konak fidan dikerek doğaya katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi. Ağaç dikmenin önemini bildiklerini ifade eden konak kendilerinin de ileride öğrencileri ile birlikte ağaçlandırma çalışması yürüteceklerini söyledi.