Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Afşin halkının ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutlayan Başkan Güven, Kurban Bayramının manevi iklimini Afşin’de birlik, beraberlik, Kardeşlik ve Paylaşma duygusu içerisinde geçmesini temenni etti.

Başkan Güven bayram mesajına şöyle devam etti: “Bayramlar, insanların birbiriyle kaynaştığı, birlik, paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği mübarek günlerdir. Kurban Bayramı, milletçe sahip olduğumuz dostluk, kardeşlik, sosyal dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma gibi ulvi duyguların yeniden canlandığı, halkımızı birbirine bağlayan müstesna bir bayramdır. Bayramların getirdiği barış, huzur ve kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeli ve bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Ne yazık ki, bizler ülkemizde bayramın getirdiği güzellikleri hep birlikte barış ve sükûn içinde idrak ederken; bütün dünyanın gözü önünde diğer Müslüman ülkelerinde yaşanan katliam ve yıkımın acısını yüreğimizde hissediyor, komşu İslam ülkelerinde devam eden zulüm ve çatışmaların hüznünü tüm kalbimizde yaşıyoruz.

Bu mübarek günler vesilesiyle, tüm dünyada barış ve dostluk temenni ediyor, Müslümanların birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzur içerisinde bir bayram geçirmesini ümit ediyoruz. Kurban Bayramı’nı bu duygu ve düşünceler içerisinde tebrik ediyor, bayramın hemşerilerimize, ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Temenni ediyorum.” dedi.