Afşin Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, gelişen teknoloji ve iletişim araçlarının çoğalmasının, toplumun temelini oluşturun aileyi kurumunu etkilediğini söyledi.

Hazreti Muhammed'in dünyaya gözlerini açmasının yıldönümü dolayısıyla düzenlenen konferansta bir araya geldiklerini belirten Balta, "Toplumun temelini oluşturan aile kurumu içinde bulunduğumuz asırda çok büyük tehdit altındadır. Sanayi devriminin ardından teknolojinin gelişmesi, iletişim araçlarının artması, geniş ailelerden çekirdek aileye geçilmesi, ekonomik zorluklar nedeniyle eşlerin çalışmak zorunda kalması ve benzer sebepler aile kurumunu etkilemektedir. 21. yüzyılda bu kadar iç ve dış etkiye maruz kalan aileyi koruyarak sağlıklı bir nesil yetiştirmek nasıl mümkün olacaktır? Milli ve manevi değerlere sahip, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi kötü alışkanlıklardan nasıl muhafaza edeceğiz? Bunun gibi soruları artırabiliriz. Bu sorunlarımıza çözüm reçetesini temel kaynağımız olan Kuran'ı Kerim ve Peygamber Efendimizin sünnetlerinde bulabiliriz. Peygamber Efendimizin hayatından evrensel mesajları bulup günümüz insanına sunmanın gayreti içerisinde olacağız." açıklamasında bulundu.

Açılış konuşmasının ardından Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik, “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferansta, Hazreti Muhammed'in aile hayatı üzerinden örnekler vererek, insanların fıtratlarına uygun yaşam biçiminden uzaklaşmaması gerektiğini belirtti.

Konferansa, Afşin Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Ali Gedik, İlçe Emniyet Müdürü Dr. Ali Semerci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, sivil tolum örgütü temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.