Afşin'deki sivil toplum kuruluşu üyeleri Eshab-ı Kehf'de buluşarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Eshab-ı Kehf'te bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, harekatta görevli Mehmetçiğe dua edip onlara gönderilmek üzere kurban kesti.

AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, burada yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak için Eshab-ı Kehf'te sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiklerini, vatandaşlarında programa ilgi gösterdiğini söyledi.

Programı düzenleyen Afşin Eshab-ı Kehf Derneğine teşekkür eden Safi, "Askerlerimiz şu anda Afrin'in sınırlarına dayanmış durumda ve inşallah en kısa sürede de Afrin'in merkezine girecekler. Bugün bu mekanda kurban kesip, dua ederek manevi destek vereceğiz." dedi.

Eshab-ı Kehf Derneği Başkanı Hasan Kızılay da güzel bir mekanda güzel bir iş için bir araya geldiklerini söyledi.

Programa halkın da destek verdiğini dile getiren Kızılay, "Bu güzel mekanda duygularımızı ve dualarımızı Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev alan askerlerimize göndereceğiz. Kahramanmaraş'ta bulunan Afşinliler ile buraya geldik. Burada Afşin'deki sivil toplum örgütlerimiz ve siyasi partilerimiz bizlere destek verdiler." diye konuştu.

Etkinliğe, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.