Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Belediye Düğün ve Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Güven, burada yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşu ve sendikaların, toplumdaki kurumsal yapının temel taşını oluşturduğunu söyledi.

Sivil toplum örgütlerinin yönetimde söz sahibi olduğunu dile getiren Güven, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yerel yönetimin önemi artacak. Bununla doğru orantılı bir şekilde de sivil toplum örgütlerinin yönetim içindeki payı ve söz hakkı artacak. Ülkemiz bu ivmede ilerliyor." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin değerlendirmede de bulunan Güven, şunları söyledi:

"Ülkemiz sınır güvenliğini korumak için savaş halinde, ordumuz seferde. İnşallah biz ülke olarak, millet olarak sefere çıktık. Rabbim ordumuza seferi emretti. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sefer emrini yerine getiriyor. İnşallah Rabbim bu millete, bu Mehmetçik'e zafer nasip eder."

AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi de sivil toplum örgütlerinin, anayasal düzenlemede demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi.

Sivil toplumun devletin, milletin temel taşı olduğunu ama doktorların temsilcisi olduğunu iddia Türk Tabipler Birliğinin (TTB) devletini, milletini ve halkını yalnız bıraktığını dile getiren Safi, şunları kaydetti: 

"Ordumuz şu anda ülkemizin sınır güvenliğini korumak için Afrin'de bir mücadelenin içinde ve ancak sivil toplum olduğunu iddia eden Türk Tabipler Birliği adında bir kuruluş ülkemizi arkadan hançerleme peşindedir. Ben bu vesileyle ülkesinin, milletinin, devletinin ve hükümetinin yanında olan çok değerli sivil toplum temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum