Edinilen bilgilere göre, gece saat 03:00 sıralarında yaya devriye görevi yapan Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin Beyceğiz Mahallesi, Dedebaba Caddesindeki bir kuyumcunun asma kilitlerini demir kesme makasıyla kesmeye çalışan şahsı suçüstü yakaladı.

Yüzü maskeli ve eldivenli bir şekilde kuyumcuya girmeye çalışan hırsızlık şüphelisi şahıs polisin "dur" ihtarına uymayarak elindeki demir makası kendisini kovalayan polislerin üzerine fırlatarak kaçmaya çalışırken yaklaşık 500 metre kovalamaca sonunda yakalandı.

Yapılan sorgusunda Sarız 1986 doğumlu Ahmet K. olduğu anlaşılan şahsın Afşin’e hırsızlık amacıyla bir gün önce geldiği, Kayseri’de de iki ayrı kuyumcudan hırsızlık yaptığı ortaya çıktı. Kayseri’deki kuyumculardan çaldığı altınlardan bir miktarını bozdurarak yola çıktığı anlaşıldı.

Hırsızlık şüphelisinin kullandığı araçta yapılan araştırmada ise daha önceki karıştığı hırsızlık olaylarına ait olduğu değerlendirilen 3 adet altın yüzük, 6 adet altın künye, 7 adet nazar boncuklu altın kolye, 3 adet altın kolye, 6 adet altın küpe, 5 adet altın kolye zinciri, 4 adet altın zincir küpe olmak üzere çeşitli altın ve gümüş ziynet eşyası ile 875 TL para ele geçirildi.

Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Afşin Cumhuriyet Başsavcılığına götürüldü.

Afşin’in son derece güvenli bir ilçe olduğunu dile getiren İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yaya ve motorize ekiplerle her türlü güvenlik tedbirlerini en üst düzeyde aldıklarını, ancak vatandaşların konutlarında ve iş yerlerinde önlem almalarının gerekli olduğu, ayrıca şüpheli buldukları araç ve şahısları zaman kaybetmeksizin güvenlik güçlerine bildirmeleri gerektiğini belirtildi.