Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesinde tefecilik iddiasıyla göz altına alınan bir kişi tutuklandı. Ev ve iş yeri aramalarında ise çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

Afşin ilçesinde tefecilik iddiasıyla gözaltına alınan bir kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yapılan aramada ise çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

Elbistan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’nin mali suçların önlenmesine yönelik yaptıkları çalışmalar kapsamında, Afşin ilçesinde İ.Ç. isimli şahsın tefecilik yaptığı şüphesiyle çalışma başlatıldı. Şüpheli İ.Ç. isimli şahsın ikametinde 44 adet farklı şahıslara ait Senet ile bir adet senet defteri ele geçirdi. İ.Ç isimli şahsın delillerini saklayabileceği değerlendirilen arkadaşı K.D. isimli şahsın işyerinde de arama yapan polis, bir adet ruhsatsız av tüfeği ile buna ait 22 adet fişek, ve 100 adet Tabanca mermisi ve 29 adet farklı şahıslara ait çek ve senet ele geçirdi. Gözaltına alınan K.D. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. İ.Ç. ise çıkarıldığı Afşin Adliyesinde tutuklanarak ceza evine gönderildi.