İngilizce öğretmeni Melek Tongut; eTwinning destekli bir proje olan, Romanya, Ürdün ve Türkiye‘den ortak okulların olduğu, “Green Planet” projesiyle amaçlarının öğrencilerde doğayı ve gezegenimizi koruma konusunda farkındalık oluşturmayı, öğrencilerin Web 2.0 araçlarını tanıyarak dijital yeterliliklerini geliştirmelerini, İngilizce dil becerilerini artırmayı, görev ve sorumluluk duygusunu geliştirmeyi, okula ve derslere ilgi ve motivasyonlarını artırmayı, işbirlikçi çalışmalarla desteklenmiş etkinliklerde özsaygı ve özgüven kazanmalarının hedeflendiğini belirtti.

“Green Planet” ile çevreye duyarlı bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Melek Tongut çalışmalarında belirli gün ve haftaları da göz önünde bulundurdukları için Dünya Su Günü ve Orman Haftası’nı yaratıcı etkinliklerle kutlayarak öğrencilerde çevreye ve gezegenimize sahip çıkma bilinci oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Projede çevre kirliliği, sebepleri, etkileri; suyun önemi ve değerini kavrama ve azalan su kaynaklarının farkına varılması için dijital yeterlilikle birleştirilen çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Spring Fest etkinliğinde tohum topları atık kâğıtlarla hazırlanıp doğaya kazandırıldı; okullarda ağaçlandırma çalışmaları yapılarak öğrencilerin ağaç dikme, koruma ve doğamız için önemi konusunda bilgilendirme yapıldı. Proje boyunca öğrenciler her etkinlikte geleneksel etkinlikleri farklı Web 2.0 araçlarıyla birleştirdi ve böylelikle dijital ve teknolojik yeterlilikleri arttı.

Yapılan zoom toplantıları ile İngilizce konuşma becerilerinin arttığı ve öğrencilerin sosyalleşmesine katkı sağlandığı gözlemlendi.