Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunan 0-6 yaş arası çocuklar kuruluş bakımlarının sonlandırılarak aile odaklı hizmetlerden yararlanması için yapılan Koruyucu Aile Toplantısı Kahramanmaraş’ ta düzenlendi.

Kahramanmaraş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün Koruyucu Aile Hizmet Modelinde örnek il olması ve 0-6 yaş arası çocukların kurum bakımında olmayan iller arasında olmamız nedeniyle 0-6 yaş grubu çocuklar için ilimizde düzenlenen toplantıya Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı İsmail Hakkı Bilgiç başkanlık yaptı.

Toplantıya Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı ve Bakanlık personeli, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Kayseri, Malatya ve İstanbul ilinden Çocuk Hizmetlerinden sorumlu İl Müdür Yardımcıları, Koruyucu Aile Birim Sorumluları ile 0-6 yaş grup sorumluları ve meslek elemanları olmak üzere toplantıya 50 kişi katılım sağladı.

Toplantı sonrası Kahramanmaraş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet SERTPOLAT yaptığı açıklamada;

“İlimizde bugün itibariyle 102 aile yanında 146 çocuğumuzun bakımı sürdürülmektedir. Ayrıca 74 aile ise çocuk aile eşleştirmesi için sırada beklemektedir. Bu toplantı sonrasında Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Kayseri, Malatya ve İstanbul ilinden ve diğer illerimizden koruyucu aile hizmet modeline uygun 0-6 yaş çocuğa, ilimizdeki sırada bekleyen 74 aile yanına eşleştirmeler yapılacaktır.” dedi.