AK Parti'nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Hayrettin Güngör oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki törende, AK Parti'nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayının Hayrettin Göngör olduğunu açıkladı.

AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'a bundan sonra yapılan hizmetlerin üzerine yenisini ekleyerek ilin çehresinin değiştirilmeye devam edileceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Allah'ın izni ve vatandaşlarımızın da büyük teveccühüyle inşallah Büyükşehir Belediye Başkanı 31 Mart'ta seçilecektir. Hayrettin bey, hem Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği hem de Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyeliğiyle belediyelerle ilgili çıkan yönetmeliklerde emeği olan bir kişi. Bu manada profesyonel diyebileceğimiz birisi. Kentimize önemli katkısı olacak. Aynı zamanda bir dönem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir dönem de müsteşar yardımcılığı görevinde bulundu. Bu donanımını ve bu birikimini belediyecilik alanında pratiğe dökecek. İnşallah şehrimize güzel katkıları olacak diye hep beraber bekliyoruz."