Her sabah Ezgi Gözüağca’nın sunumları ile ekranlarınıza gelen Güne Başlarken programında 4.5g canlı yayın bağlantısı ile Murat Eğridağ’ın sorularını yanıtlayan milletvekili Özdemir, ABD tarafından gerçekleştirilen Kasım Süleymani suikastının Türkiye açından doğuracağı sonuçlara ilişkin konuştu. Biz sınır güvenliğimiz ile ilgili kendi önlemlerimizi alıyoruz, çatışma sürecine dahil olmamakla ilgili hatta arabuluculuk konusunda da önlemlerimizi alıyoruz dedi.

Libya mutabakatı ve tezkeresine ilişkin soruyu da yanıtlayan Özdemir bu konuda muhalefetin tavrına da değinerek, Türkiye’nin mutabakat ile attığı stratejik hamlenin herkesi şaşırtığını ve ülkenin çıkarları menfaatleri açısından müttefik ülkelerce de takdir edildiğini belirtti.

Milletvekili Özdemir Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 100 yılı etkinlerine ilişkinde Türk milletinin ilelebet varolmaya devam edeceğini dile getirerek, "Niye devam edecektir? Peygamberimizin övgüsüne mazhar olmuş bir millet ve hiçbir zaman ezmemiş, ezdirmemiş ve ezilmemiş bir millettir. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin." ifadesini kullandı.