Dünden bugüne AK Parti hareketi ile Ankara siyasetinde daha güçlü bir lobi kurmayı başaran Kahramanmaraş’tan yeni bir ismin daha gün be gün yıldızı parlıyor.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir’de AK Parti’de üst düzey bir görev daha tevdi edilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle seçim işleri başkan yardımcılığına getirildi.

Özdemir genç yaşta aralarına katıldığı erdemliler hareketi AK Parti’de 2006 yılından 2013 yılına kadar il yönetim kurulu üyeliği ve bu süre zarfında İl Başkan Yardımcısı olarak Sosyal İşler Başkanlığı, Tanıtım ve Medya Başkanlığı ve iki dönem seçim işleri başkanlığı görevlerinde bulundu.

İl Başkan Yardımcılığı görevini ifa ederken 17/08/2013 tarihinde yeni kurulan metropol ilçelerden Onikişubat İlçesine Kurucu İlçe Başkanı olarak AK Parti genel merkezi tarafından atandı. Daha sonra 13/12/2014 tarihinde yapılan ilçe kongresi ile yeniden ilçe başkanlığı görevine seçildi.

24 Aralık 2015 tarihinde ise AK Parti genel merkezi tarafından Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevine atandı. 24 Şubat 2018 tarihine kadar bu görevi ifa etti. Daha önce 1994 ve 2002 yılları arasında refah, Fazilet ve Saadet partilerinin Gençlik Teşkilatında ve ana kademesinde yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Özdemir 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinde AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili olarak TBMM’de yerini aldı.

Hem yerel siyasetteki görevleri süresince kentin sorunlarını Ankara’da çözüme ulaştırması, hemde bizzat milletvekilliği süreçlerinde kamunun, iş dünyasının ve vatandaşın ankaradaki çözüm ortağı edasıyla göstermiş olduğu çalışmaları Özdemir’e verilen yeni görevin kent genelinde büyük bir sevinçle karşılanmasına vesile oldu.

Özdemir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevini tarafıma tevdi eden Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz ve onaylayan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı arz ederiz. allah mahcup etmesin.”

 Seçim İşleri Doğu Anadolu bölgesinden sorumlu olan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir’e ve diğer seçilenlere yeni görevlerinde başarılar dileriz.