Bunun için bakanlarımızı, bakan yardımcılarımızı ve ilgili genel müdürlerimizi sık sık ziyaret ediyor, şehrimizin sorun ve taleplerini iletiyoruz.

A-)Bu kapsamda ;12 Temmuz 2019 günü Kahraman Şehrimizin Ulaştırma ve Altyapı ile ilgili sorunları konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan’ı ziyaret ettik ve şehrimiz için önemli olduğunu değerlendirdiğimiz birçok konuyu görüşerek aşağıda zikrettiğimiz konularda bakanlığımızın desteklerini aldık .

1-) Çağlayancerit ve Dulkadiroğlu ilçelerimiz arasında mevcutta kullanılan; Hava alanı kavşağından Kahramanmaraş sanayi sitesinin doğusundan ,Ayvalı arıtma tesisi önünden devam eden ve Bulanık -Çileşeler mevkiinden itibaren mevcut yolla birleşen güzergah olarak tabir dilen ve toplam uzunluğu 59 km olması planlanan yolun tümünün karayolu ağına alınması ve karayolları şehirler arası yol standardında yapılması için projesine onay verilmiş ve projenin düzenlemesinden sonra 2020 yılı yatırım programına teklif edilmesi talebimiz uygun görülmüştür.

2-) Kahramanmaraş hava alanının daha önce mevcut akaryakıt istasyonu engeli nedeniyle uzatılamayan pistinin 300 metre uzatılması ve Akaryakıt istasyonu arazisi de dahil arazinin havaalanı içine alınması uygun görülmüştür. İstanbul ve Ankara uçuşlarının saatlerinin yeniden düzenlenmesi ve uçuş sayılarının artırılması talebinin eylül ayından itibaren planlanması kararlaştırılmıştır . Zira yaz döneminde Türk Hava Yollarının 30 uçağı bakıma alınmıştır. Bu sebeple Türkiye genelinde yaz döneminde bir çok sefer kaldırılmıştır .

3-) Şehir merkezimizde yapımı devam eden ve vatandaşlarımızın çok sık kullandığı ,hal kavşağı ve tren istasyon köprüsü ödenekleri yüklenici firmalara gönderilmiş ve müteahhitlerin işi aralıksız çalışarak tamamlanması talimatı sayın bakanımızca verilmiştir.

4- Andırın -Kahramanmaraş arasını yaklaşık 10.5 km kısaltacak Yeniyapan köprüsünün projesinin yapılması ve yatırım planına alınması uygun görülmüştür .

5-) Türkoğlu Lojistik merkezinin faal hale getirilmesi ,yurt dışına ürün ihraç edecek şirketlerimizin kolay ve ucuz sevkiyat yapmasını sağlamak adına organize sanayi bölgesinden lojistik merkezine taşımaya yönelik raylı sistem yapılması ve İskenderun ve Mersin limanları ile taşımanın sağlanması konusunda gerekli tedbirlerinin alınması uygun görülmüştür.

6-) Kavlaklıdan başlayarak -Kapıçam bölgesinden Gaziantep yoluna birleşen güney çevre yolu ile ilgili Büyükşehir belediyemiz ile de görüşülerek güzergah planlaması yapılması uygun görülmüştür.

7-) Daha önce güzergah projesi yapılan Ilıca -Süleymanlı ile Kahramanmaraş -Göksun yolu arası yolun yatırıma teklif edilmesi uygun görülmüştür .

8-) Kadirli-Andırın yolu Harboğazı mevkiindeki heyelanlı bölgenin yapılması ve yol çalışmasının tamamlanması ve Andırın - Göksun yolunda güzergahta yol yapılmasına engel olan elektrik direklerinin kaldırılması ile ilgili talimatlar sayın bakanımız tarafından verilmiştir.

B-)03.07.2019 Çarşamba günü Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’u AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri olarak makamında ziyaret ettik.

Şehrimizin eğitim kalitesinin artırılması ve öğrencilerimizin başarılarının üst seviyelere çekilmesi için sıcak ve samimi bir ortamda geçen görüşmede;

Kahramanmaraş ilimizde bulunan 3077 öğretmen ihtiyacı Sayın Bakanımıza iletilmiştir. Bunun üzerine önümüzdeki atamalarda şehrimize ek 300 öğretmen kontenjanının açılması sözü alınmıştır.

İlçelerimizde belli branşlardaki öğretmenlerimizin hiç bulunmadığı özellikle belirtilmiş, Sayın Bakanımız tarafından bu sorunun ilk atamada çözülmesi konusunda söz alınmıştır.

Elbistan ilçemize e-sınav merkezinin açılması gerekliliği Sayın Bakanımıza iletilmiştir. Sayın Bakanımız bu konuda ilgili Genel Müdürlüğe talimat vermiştir.

Yüzde yetmişi tamamlanan toplam 17 okul inşaatlarından öncelikli olanların ivedilikle tamamlanması, 2019-2020 öğretim yılına hazırlanması konusunda söz alınmıştır.

Mevcut binası yıkılıp, yeniden ihale edilen fakat müteahhitten kaynaklanan sebeplerle işin yapılamaması nedeniyle tasfiye bekleyen ve inşaatı devam eden okullar özellikle görüşülmüş olup, gerekli incelemelerin ve çalışmaların yapılması konusunda söz alınmıştır. Bu gibi okullarımızda sorunun adı konulması konusunda tasfiyelerinin başlatılması gerekliliği de ayrıca belirtilmiştir.

Sadece şehrimizdeki değil, ülkemizdeki tüm ücretli ve sözleşmeli öğretmenlerimizin sorunları da sayın bakanımıza iletilmiştir.

Yapılan çalışmalarda Bakanlarımızla kısa sürede görüşmelerimizi sağlayan ve şehrimizin sorunlarının takipçisi olan; Genel Başkan Yardımcımız. Mahir Ünal’a , İçişleri Komisyonu Başkanımız Celalettin Güvenç‘e , Milletvekillerimiz Ahmet Özdemir ,İmran Kılıç ,Mehmet Cihat Sezal ve Habibe Öçal’a teşekkür ederiz

Kahraman hemşehrilerimize ve aziz milletimize arz olunur.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İletişim Ofisi