Geçtiğimiz günlerde sabah vakitlerinde aniden bastıran ve elektrik dağıtım şebekelerinde büyük çapta hasarlara neden olan yoğun kar yağışının etkilediği Kahramanmaraş ili Onikişubat içesi kırsalı, Dulkadiroğlu ilçesi kırsalı, Andırın ilçesi ver kırsalı, Pazarcık ilçesi ve kırsalı, Türkoğlu ilçesi kırsalı ile Adıyaman merkez ilçe kırsalı, Gölbaşı ilçe merkezi ve kırsalı ile diğer ilçe kırsallarında yaşanan enerji kesintilerine müdahale eden AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. en kısa sürede enerji arzının kesintisiz olarak sağlanabilmesi ve normal işletme koşullarına dönmesi için için tüm imkanlarını seferber etmiştir.

Şirketin sorlumluluğundaki elektrik dağıtım şebekelerinde kamu dönemide dahil elektrik dağıtım şebekelerinin geçmiş yıllarla kıyasla daha önce bu kadar geniş bir alanda hiç bu çapta hasar almadığı da göz önüne alındığında, kar ve buz yükü etkisi ile yıkılan/kırılan direklerin yerlerine yeni direk montajı yapan ve kopan iletkenleri onararak kademeli bir şekilde can ve mal emniyetini de gözeterek onarılan elektrik dağıtım şebelerine enerji verilmesini sağlayan akedaş, zorlu kış ve arazi şartlarında tüm personelleriyle hem sahada hem ofiste yoğun mesai harcadı.

Zorlu kış ve arazi şartlarında tüketicilerine kesintisiz enerji sağlamak için üstün çabalarla çalışan akedaş sahada 60 ekip ve 130 personele ilaveten takviye olarak 25 ekip ve 120 yüklenici firma personeli ile arızalara müdahale etti.

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. Başmühendisi ve İSG Uzmanı Hayrullah Kurtboğan ocak ayının son günü başlayan yağışın sebep olduğu hasarlı arızalar hakkında Aksu Haber’e özel açıklamalarda bulundu.