Koronavirüs nedeniyle Ramazan Bayramını evde geçirecek olan tüketiciler için Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. tüm çalışmalarını tamamladı. Dağıtım bölgesinde bulunan sorumluluk alanlarında olası bir elektrik kesintisinin yaşanmaması için planlamalarını tamamlayan kurum, 186 nolu çağrı merkezinin ise 24 saat aranabileceğini ifade etti. Bayram boyunca mesken kullanıcılarının kesintisiz elektrik hizmeti alabilmeleri için bakım vb sebepler için bildirimli kesinti uygulaması yapılmayacaktır. Sadece büyük sanayi tesislerinin bayram nedeniyle üretim ve imalata ara vermiş olmalarından dolayı Gaziantep ve Adana yolu güzergahlarında bulunan enerji nakil hatlarında planlı bakım faaliyetleri yürütülecektir.

HEM ÇALIŞANLARIMZI HEMDE TÜKETİCİLERİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ

Salgın döneminde çalışanlarla birlikte tüketici sağlığını da düşünerek sağlık alanındaki önlemlerini de artıran Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta enerji dağıtım hizmetini aksatmadan devam ettirirken 186 numaralı çağrı merkezinde ise tüketicilerden gelen taleplere anında cevap veriliyor.

TÜM EKİPLERİMİZ ALARM SEVİYESİNDE BEKLEYECEKLER

Çalışmalarını ve planlamalarını tamamlayarak Ramazan Bayramı boyunca alarm seviyesinde tuttuğu ekiplerini müşterilerinin rahatı için hazır bekleten Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. bayram süresince tüketicilerden gelen talep ve isteklere anında yanıt verebilmek için çağrı merkezi personel sayısını da artırdığını ifade etti. Çağrı merkezinin yanı sıra sosyal medya hesaplarının da takip edilerek gelen taleplerin değerlendirileceğini belirten kurum ayrıca oluşturdukları mobil uygulamayla tüm tüketicilerin enerji ile ilgili sorunlarına bir tıkla çözüme ulaştırılabileceğini belirtti. Mobil uygulama aracılığıyla yapılan bildirimlerin, anında çağrı merkezi tarafından kayıt altına alınarak gerekli aksiyonların ivedilikle sağlandığını ayrıca oluşturulan taleplerin durumunu mobil uygulamadan takip edebileceklerinin altını çizdi.

BAYRAM ÖNCESİ ÇALIŞMALARI TAMAMLADIK

Kurum olarak tüketicilerinin huzurlu ve mutlu bayram geçirmesi için olağanüstü önlemlerin alındığına dikkat çeken AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, bayram boyunca görev alacak ekip sayısının artırıldığını, elektrik kesintisi yaşanmaması şebekelerin kontrolünün sağlandığını, dile getirdi. Genel Müdür Yılmaz ayrıca genel aydınlatma tesislerinin nizami olarak kontrol edildiğini belirtti.

ANINDA MÜDAHALE EDECEK EKİPLERİMİZİ HAZIR HALE GETİRDİK

Olası bir enerji kesintisine ise anında müdahale etmek için nöbetçi ekiplerin oluşturularak hazır hale getirildiğini de anımsatan Yılmaz; “Kesinti olması durumunda ise anında uzaktan müdahale edilebilen SCADA merkezinde Bayram boyunca saha ile irtibat halinde olan Scada operatörleri 24 saat esasıyla hizmet verir durumda olacak. 186 numaralı çağrı merkezimiz, nöbetçi AOB ekiplerimiz, SCADA sistemimiz Bayram boyunca 7/24 kesintisiz elektrik için hizmet verecek. Bayram tatili süresince 450 personel ve 80 araç ile 7/24 görev ifa edilecektir. Tüm bu hazırlıklar söz konusuyken Bayram boyunca elektrik kesintisi yaşanmamasını temenni ediyoruz.” dedi.

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Mustafa Yılmaz ayrıca AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş için özveri ile çalışan tüm personellerin ve tüketicilerin Ramazan Bayramını kutlayarak, Ramazan Bayramının tüm İslam âlemine mutluluk, sağlık ve huzur getirmesini diledi.