Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi ve bağlı mahallerinde 24.12.2019 sabah saatlerinden itibaren yağmurla başlayan hava muhalefeti daha sonra sulu kar şekline dönüşmüş ve akşam saatlerinde hasar verici mevsim normallerinin üzerinde, etkisini artırarak devam eden yoğun kar yağışıyla elektrik dağıtım şebeke ve direklerinde hasar oluşturmuştur.

Hayatı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı nedeniyle OG ve AG elektrik dağıtım şebekelerinde kar yağışına bağlı olarak buz yükü sonucu yaklaşık 210 direk hasarı ve 379 iletken kopması meydana gelmiştir. Ayrıca dün(25.12.2019) sabaha karşı 04.00 sıralarında Göksun İlçe Merkezinin elektrik enerji ihtiyacını karşılayan TEİAŞ’a ait 154 /31,5 kV Göksun Trafo Merkezi devre dışı kalmıştır. Bu TM’yi besleyen 2 iletim hattında da direk hasarları ve buz yükünden dolayı iletim hatlarında arızalar meydana gelmiş ve şu ana kadar Göksun TM’ye enerji verilememiştir.

Bölgede yoğun kar yağışı nedeniyle oluşan ekip sayımızı artırarak, bölgede 20 ekip, 10 araç, 1 kar motoru, 1 kar aracı ile 62 kişiden oluşan uzman personel ekibimiz yoğun kar yağışı altında bölgeye yeniden enerji verilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca dışarıdan ekip takviyemizde bağlı bulunan bölge şartlarına göre devam etmektedir. 25.12.2019 tarihinden de itibaren TEİAŞ yetkilileri ve Şirketimize bağlı ekipler Göksun İlçe Merkezine enerji verilmesi için çalışmalarını yağan kar altında aralıksız sürdürmektedir. Şuan 72 adet Göksun ilçesine bağlı merkez ilçeler enerjisiz durumdadır.

Ayrıca Andırın iline bağlı 15 köy de kar yağışına bağlı buz yükü nedeniyle oluşan direk hasarları ve iletken kırıklarına ekiplerimiz müdahale etmeye devam etmektedir.

Son yılların en yoğun yaşanan en yoğun kar yağışı ve şebeke hasarları için tüm imkânlarımız seferber edilerek, ekiplerimiz sahada 24 saat esasına göre görev yapmaktadır.