Kahramanmaraş’ın ilk ve tek kanalı olan Aksu TV, Dijital Dönüşüm Süreci ile İlgili AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Ayrıca ziyarette Aksu TV Yönetimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Ak Parti Grup Başkanvekilliği görevine getirilen Ünal’a yeni görevinde başarı dileklerini ilettiler.

Aksu TV Genel Müdürü Cüneyt Beyit, Aksu TV dijital uygulamasının tüm detaylarını Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a tek tek anlattı. Ünal, daha sonra uygulamayı indirerek Türkiye ve Kahramanmaraş’taki son gelişmeleri bu uygulama üzerinden takip edecek.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’dan Aksu TV’nin Dijital dönüşümüne övgü dolu sözler;

Ünal; “Aksu TV'nin aplikasyonu telefona ben de indirdim tek tuşla canlı yayın izleyebiliyoruz ve diğer Haberlere vesaire ulaşabiliyoruz. Öncelikle ben tebrik ediyorum yani dijital dönüşüme Aksu TV'nin sağladığı uyum çok önemli çünkü Aksu TV bir yerel kanal olmaktan ziyade artık dijital yayına geçmekle beraber Amerika'daki ya da İngiltere'deki bir Kahramanmaraşlı çok rahat bir şekilde bu aplikasyonu indirip dijitalden anlık Aksu TV'nin yayınlarına Kahramanmaraş'la ilgili bölge ile ilgili haberlere ulaşabilecek. Tabii şehrin markalaşması şehrin haberlerinin şehir dışında yaşayan Kahramanmaraşlılara ulaşması açısından Aksu TV'nin dijitale geçmesi ve bir dijital platform oluşturulması son derece önemli. Bana verilen raporda da bu açıkça görülüyor. O yüzden ben her şeyden önce Aksu TV çalışanlarını ve yönetimini tebrik ediyorum dijital platformda da başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Eline telefon alan herhangi birisinin bir gazeteci gibi bir lisanslı yayıncı gibi hemen yayına geçmesinin, Yalan haberlerin ve yanlış haberlerin hızla yayılmasına sonuç doğurduğunu söyleyen Ünal, Aksu TV’nin dijital dönüşümündeki kalitesinden örnekler vererek şunları söyledi;

“Türkiye Uluslararası alanda dezenformasyona maruz kalan ülkeler arasında birinci sırada dezenformasyona maruz kalmaktan neyi kast ediyoruz. Maalesef eline telefon alan herhangi birisi adeta bir gazeteci gibi bir lisanslı yayıncı gibi hemen yayına geçebiliyor. Bu da çoğu zaman yalan haberlerin yanlış haberlerin hızla yayılması sonucunu doğuruyor. Burada Aksu TV'nin lisanslı bir şekilde denetlenebilir ve hesap verebilir bir platformda olması haberlerinin güvenilirliğini de sağlıyor. Yani bugün Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından Aksu TV denetleniyor. Dolayısıyla denetlendiği içinde herhangi bir şekilde hem konvansiyonel anlamda Aksu TV'de hem de dijital anlamda Aksu TV'nin dijital platformlarında ne yapıyor. Aksu TV birtakım yalan Haberlere birtakım işte iftiralara dezenformasyona yayınlarında yer vermiyor. Bu anlamda Aksu TV'nin denetlenebilir olması hesap verebilir olması lisanslı olması haberlerinin sağlığı açısından da son derece önemli.”

Muhabir: Gökhan Çalı