Dün sona eren 2. Uluslararası Dondurma ve Kültür Sanat Festivali’n ardında bugünde Kahramanmaraş Geleneksel Altın Kemerli Uluslararası Güreş Festivaline ev sahipliği yapTI.

bu yıl 28.’si düzenlenen Geleneksel Altın Kemerli Uluslararası Güreş Festivali, Minikler ve Büyükler olmak üzere iki kategoride gerçekleşti.

Uluslararası Güreş Festivaline miniklerde 14 sıklette büyüklerde ise 8 sıklet olmak üzere toplamda 22 sıklette kıran kırana bir mücadeleler yaşandı..

Atasporu güreşin gelecek kuşaklara aktarılması adına spora ve sporcuya önem veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen güreş festivaline Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen güreşçilerin haricinde Rusya, İran, Dağıstan, Azerbaycan, Çeçenistan, Gürcistan ve Bulgaristan olmak üzere toplamda 8 ülke KATILDI

Geleneksel Altın Kemerli Uluslararası Güreş Festivali’ne Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım Ve Medya Başkanı Mahir Ünal, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, 54. hükümet milli eğitim bakanı Prof. Dr. Mehmet sağlam, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, siyasiler ve vatandaşlar katıldı.

Festival’in güreş ağası 54. hükümet milli eğitim bakanı Prof. Dr. Mehmet sağlam oldu.

Pehlivanlar kıyasıya mücadele etti.

Altın Kemerin sahibi Ankara aski spor’dan Fatih KAMBUR oldu.

Güreş’in ikincisi Hüseyin Civelek, üçüncüsü Ömer Yavuz oldu.

Festival’de renkli anlar yaşandı. akdo festivalde dondurma şovu gerçekleştirdi.