Andırın ilçesinde Zeytin Dalı Harekatı'nda ordunun zaferine destek için öğrenciler 450 zeytin ağacı fidanı dikti.

Andırın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Yeşilova orman deposunda düzenlenen etkinlikte ilçe protokolü ve öğrenciler tarafından Zeytin Dalı Harekatı'na atfen 450 zeytin fidanı dikildi.

Andırın Kaymakamı Haluk Koç, törende, dikilen fidanların büyüyeceğini, harekata da adını veren zeytin ağaçlarının, köklerinin toprağa, dallarının da gökyüzüne uzanacağını söyledi.

Ağaç ve onun oluşturduğu ormanların hayat damarları ve oksijen kaynağı olduğunu dile getiren Koç, "Ağaç bizim için en önemli değer. İşte o ağacın, ağaç olması öncesinde çocuklarımız gibi fidan oldukları ve ilgiye ihtiyaçları var. O dikilen fidanlar büyüyecekler ve harekata da adını veren zeytin ağaçları olacaklar." dedi.

Andırın Orman İşletme Müdürü İdris Tetik ise Yeşilova Mahallesindeki Tufanpaşa ilkokulu öğrencileriyle ordunun zaferle taçlanan Zeytin Dalı Harekatı'na atfen zeytin fidanı dikimi yaptıklarını belirterek, "Allah ordumuzu her daim muzaffer fidanlarımızı bereketli eylesin." dedi.

Ormancılık haftası kapsamında düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Haluk Koç, Belediye Başkanı Baki Tezcan ve Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan tarafından verildi.

Tören sonrası öğrenciler fidan dikimine geçti.