Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, açılışta yaptığı konuşmada, Afşin'in kuzey mahallelerden 8 tanesinin Arıtaş Jandarma Karakol Komutanlığı'nın sorumluluğunda olacağını söyledi.

Arıtaş Jandarma Karakol Komutanlığı'nın kuruluş amacıyla alakalı bilgi veren İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, "Arıtaş Mahallemizde hizmet verecek karakol komutanlığı özellikle yaz döneminde artan nüfus hareketliliğine bağlı olarak emniyet ve asayişin sağlanmasına yönelik hizmet verecek. Karakolumuz en başta suç işlenmesinde caydırıcılığın sağlanması, olaylara en kısa sürede müdahale edilerek aydınlatılmasını sağlayacak." dedi.

Kurulan karakolun sorumluluk sahasında halkın huzur ve güvenliği için faaliyet göstereceğini söyleyen Öksüz, "Bin 839 metrekare alana konuşlanan komutanlığımız, merkez jandarma komutanlığımıza 17 kilometre mesafededir. Sorumluluk sahasında Arıtaş, Altunelma, Çobanbeyli, Emirilyas, İnci, İncirli, Kangal ve Türkçayırı Mahalleleri bulunmaktadır. Bu mahallelerimizde toplamda 3 bin 44 hane bulunmakta. Bu mahallelerimizde kış nüfusu 11 bin 330 iken yaz aylarında bu nüfus 20 bin civarına kadar artmaktadır. Arıtaş Jandarma Karakol Komutanlığı bugünden itibaren sorumluluk sahasında halkımızın huzur ve güvenliği için hizmet vermeye devam edecektir. Karakol binamızın tadilatına katkıda bulunan ve destek veren Afşin Belediye Başkanlığına, Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanlığına, Elbistan Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığına, mahalle muhtarlığımıza ve Arıtaşlı iş adamı Ömer Özberk'e teşekkür ediyorum. Karakolumuzun bölge vatandaşlarımıza ve jandarma teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.

Törende, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven tarafından karakol binasının tadilatına katkıda bulunanlara plaket takdim edildi.

Açılış törenin ardından karakolun bahçesine hatıra fidanı dikildi.

Törene, siyasi parti temsilcileri, kamu ve kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.