Zeytin Dalı Harekatı’nda Terör Örgütleriyle mücadele eden Mehmetçiğe destek olmak için, Afşin İlçesi’nin Kırsal Arıtaş Mahallesi’nde 15 gün önce bağış kampanyası başlatıldı. Kampanya sonucu  toplanan 125 bin Türk Lirası Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfına bağışlandı.

Zeytin Dalı Harekatı’nda terör örgütleri ile mücadele eden Mehmetçiğe tüm Türkiye’den gelen destekler gittikçe büyüyor. Afşin İlçesi’nin kırsal Arıtaş Mahallesi sakinleri Mehmetçiğe destek olmak amacı ile 15 gün önce başlattıkları kampanya sonucu, 125 bin Tl toplayarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfına bağışladı. 6 bin nüfuslu Kırsal Arıtaş Mahallesi vatandaşları Mehmetçik için tek yürek oldu. Kimisi koyunlarını, kimisi parmağındaki yüzüğünü paraya dönüştürerek, kampanyaya destek oldu.

Muhtar Mehmet Candemir  Arıtaş halkının devletine, askerine sahip  çıkmak için seferber olduğunu belirterek,  Arıtaş’taki her ferdin üzerine düşen görevi yaptığını söyledi.

Mahalle Merkezinde düzenlenen programa Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güven, Garnizon Komutanı,  Jandarma Komutanı , siyasi parti temsilcileri ve mahalle halkı katıldı.

Kaymakam Ali Edip Budan,  “Türkiye sözü dinlenen, güçlü, bölgesinde söz sahibi bir ülke. Türkiye, tüm dünyanın  ne yapacak, nasıl davranacak diye beklediği  konumuna geldi. Çok şükür . Vatandaşlarımızın destekleriyle, gayretleriyle ve iyi bir yönetimle ülkemiz bu hale geldi. Arıtaş Mahalle sakinleri Afrin’de mücadele eden Mehmetçiklerimiz için bir şeyler yapmak istediklerini söyleyerek, bize geldiler. Biz kendilerine hamdolsun ordumuzun en iyi şekilde olduğunu söyledik. Dolayısıyla gıda yardımın belki ulaştırmak da zorlanacağımızı, ama düşüncelerinin bizler için çok değerli olduğundan bahsettik. Bu yardımı paraya çevirmek istediler. Nakdi yardımlar topladılar. Kısa sürede  125 bin lira gibi bir yardıma ulaştılar. Hep beraber Ziraat Bankası nezdinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın hesabına Arıtaş  hemşerilerimizin adına yatıracağız. Bir lirasından bin lirasına kadar hepsi çok değerli. Allah kabul etsin. Karşılığını inşallah yüce mevlamız kendilerine hem bu dünyada hem ahirette bir şekilde çıkarsın. Ben tekrar burada bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güven, “Arıtaş halkına çok teşekkür ediyorum. Türkiye'nin Anadolu'nun her bir köşesinde gösterilen fedakarlığı duyarlılığı gösterdiler. Devletimiz üzerimizde bir çatı,  bizim iyi olmamız yetmiyor.  Tüm mazlumlara da adalet götürecek,  huzur götürecek.  Tabii şu anda Afrin’de çarpışan 4 tane de Arıtaşlı aslanımız var.  Özellikle isimleri ben söylemek istiyorum . Ahmet Atmalı, Zafer Bahçıvan, İsmail Şirin, Cuma Gevher. Orada millet için devlet için bayrak için ülke için İslam ümmeti için çarpışıyorlar.  Buradaki yakınları, hemşehrileri  her an kalpleriyle dualarıyla onların yanında. Rabbim tüm ordumuzu esirgesin. Tırnaklarına taş değmesin” dedi.

Konuşmaların ardından toplanan para Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın  Ziraat Bankası hesabına yatırıldı.